În formă înainte de derby-ul vestic! ASU Politehnica a urcat pe loc...

În formă înainte de derby-ul vestic! ASU Politehnica a urcat pe loc SALVATOR după victoria obligatorie cu Unirea Tărlungeni GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Dan Constantinescu, ASU Politehnica
Dan Constantinescu, ASU Politehnica

ASU Politehnica Timișoara a legat în premieră trei rezultate pozitive în Liga a II-a și au ieșit din zona roșie a clasamentului. Victoria ”Băieților în ghete” în fața contracandidatei Unirea Tărlungeni, scor 2-0, s-a conturat treptat, dar sigur. Mărgărit a spart gheața în finalul primei reprize și Bădăuță, cu o execuție superbă, au înscris pentru alb-violeți. A fost și repetiția perfectă pentru elevii lui Sorin Brîndescu înaintea încleștării cu UTA Bătrâna Doamnă.

O arenă ”Știința” tot afectată de intemperii, dar și cu aceeași galerie viola alături, a așteptat noua trupă pregătită de Adrian Matei pentru a-i lua toate punctele. Începutul jocului a fost destul de modest, dar primele ocazii au început să apară la poarta oaspeților. După încercările lui Stancu și Bădăuță din marginea careului era evident că ASU Poli e totuși echipa mai bună. În minutul 35 Mbabi e iertat de al doilea galben. Detaliile nu au mai contat în finalul reprizei, când după o serie susținută de atacuri mai puțin reușite, și din cauza terenului, ASU Poli a deschis scorul. Un corner executat scurt de Stancu la Ghinescu a sărit cu noroc tot la primul, a cărui centrare ușor deviată a fost reluată de la colțul lung de Daniel Mărgărit. Tânărul sosit de la Pandurii a marcat în premieră în tricoul dungat în ciuda opoziției lui Iustin Popescu.

Partea secundă a avut o desfășurare asemănătoare. Cu câteva amendamente. Primul, ratarea uriașă a lui Constantinescu din fața porții adverse la centrarea lui Ghinescu. Al doilea, Mathias Mbabi nu a mai scăpat de eliminare în minutul 65 după un braț aplicat lui Birău. Oaspeții din Ștefănești (de fapt) au cedat până la urmă definitiv în minutul 73. Birău ”aruncă” mingea pe Bădăuță, și atacantul dat incert chiar înaintea jocului, a făcut o preluare scurtă după care a catapultat balonul undeva în zona vinclului. La 2-0 timișorenii s-au descătușat și mai puteau înscrie la șansele nou intraților Blănaru și Teuț.

S-a încheiat doar 2-0, mai mult decât suficient pentru ca ASU Poli să urce pe treapta 15, cu 12 puncte, două mai multe decât victima de azi. Pe lângă rezultatul direct ”de rocadă”, alb-violeții au beneficiat și de pasul greșit al Baloteștiului. Lucrurile s-au așezat pentru ”Băieții în ghete” chiar înaintea duelului orgoliilor cu UTA BD, la Arad, de duminica viitoare.

ASU Politehnica Timișoara: Gkakos – Motreanu, Bilia, Gălan (cpt.), Taub – M. Stancu – Mărgărit (63 Teuț), D. Constantinescu, Birău (78 Giuricici), Ghinescu – Bădăuță (73 Blănaru). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Unirea Tărlungeni (Ștefănești): I. Popescu – Ciortan, E. Nicu (cpt.), Burnea, M. Alecsandri – A. Pătrașcu, Mbabi, Zaina (25 Tigoianu), G. Mihai (79 G. Mihai) – Voinea (59 G. Ivan), V. Mihai. Antrenor: Adrian Matei.

Sorin Brîndescu: ”Nu trebuie să fim euforici”

Antrenorul bănățenilor, Sorin Brîndescu, era mulțumit de rezultatul de azi, dar avertizează că lupta din B e în continuare vie.


”A fost un meci de luptă cu o contracandidată la retrogradare. Ne bucură că am câștigat, am avut consistență, am jucat bine. Sper ca băieții să conștientizeze că trebuie să ne preocupă calitatea jocului nostru și numai așa putem să aducem victoria. Atunci probabil vom lega victoriile și să nu ne fie frică de adversari. Startul de campionat ne-a prins cu teamă și cu adversari puternici. Nu trebuie să fim prea euforici. Știam că o să avem viață grea când am văzut programul și că în ultimele etape sunt jocuri mai accesibile, dar cu o presiune suplimentară. Trebuie să ne facem punctele de care avem nevoie”, a declarat Sorin Brîndescu.

Aflat la primul joc pe banca Unirii, Adrian Matei, ex-stelistul cunoscut pentru aparițiile la emisiunile de specialitate, a recunoscut că alb-violeții meritau mai mult din meciul de azi. ”Scorul spune că e o înfrângere, din punctul meu de vedere am avut o repriză bună, în care am cedat inițiativa spre finalul ei. Just era să fie egalitate la pauză. Cei de la Poli au speculat ultimele minute. În partea a doua a contat eliminarea lui Mathias, corectă, și e cam greu la nivelul acesta în zece oameni… Încă facem cunoștință cu jucătorii, cu potențialul lor. Poate un rezultat pozitiv ar fi fost o minciună. Ce poți să faci în trei zile. I-am mai văzut pe cei de la Poli în Ilfov, uneori au jucat fotbal, au pus-o jos, alteori… ei știu mai bine terenul, nu el poți cere non-stop să joace cu pase scurte. Scorul spune că a jucat mai bine… Se joacă, mai sunt multe meciuri, important e să învățăm jucătorii să joace fotbalul. Pentru că o ia în jos dacă urmărim doar rezultatul”, a spus Adrian Matei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.