Reduta Timișoara Saracens a cedat după un start pozitiv cu ”invadatorii” de...

Reduta Timișoara Saracens a cedat după un start pozitiv cu ”invadatorii” de la Harlequins. Ce au spus englezii despre campioana României FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Formatia Timisoara Saracens Rugby Club, a intalnit, sambata, 10 decembrie 2016, pe Stadionul ”Dan Paltinisanu”, echipa  harlequins london, intr-o partida grupele EPCR Challenge Cup 2016. Emanuel Titus Iliesi  / MEDIAFAX FOTO
Timisoara Saracens – Harlequins. Emanuel Titus Iliesi / MEDIAFAX FOTO

Timișoara Saracens RCM a visat frumos aproape o jumătate de oră cu formația de top londoneză Harlequins. Bănățenii au condus cu 3-0 dintr-o penalitate, dar nu au reușit să încurce calculele englezilor și au fost învinși și în al treilea joc din grupele EPCR Challenge Cup. Vizitatorii au ”răsturnat” tabela după ”galbenul” văzut de Randall Morrison și s-au impus cu 42-3.

Doar tribuna 1 a fost suficientă, din păcate din nou, pentru a cuprinde întreaga asistență de la Timișoara. Mai mult, oaspeții de azi au avut o galerie numeroasă care s-a făcut remarcată prin culorile pestrițe ale clubului cu o istorie mai lungă decât cea a României moderne.

Misiunea de pe teren a gazdelor, Saracens de Banat, era și ea privită ca fiind imposibilă. Elevii lui Grainger Heikell au produs însă doar o ”mini-surpriză”. După 20 de minute de defensivă betonată Vali Calafeteanu punea primele puncte pe tabelă dintr-o lovitură de pedeapsă. Bucuria timișoreană nu a durat însă mult. Morrison a fost eliminat temporar și în următoarele 12 minute Harlequins a marcat nu mai puțin de trei eseuri. Prin Ward, Merric și Morris. De fiecare dată, indiferent de unghi, decarul Ruaridh Jackson a suplimentat numărul de puncte pentru oaspeți. La pauză scorul era încă unul mai mult decât onorabil: 3-21.

Din păcate partea secundă a debutat cu o nouă ”scăpare”. Charlie Walker a alergat liber spre buturile Timișoara Saracens. Iar ecartul s-a mărit în continuare prin eseurile aceluiași Walker, desemnat și omul partidei, și reușita lui Marchant. Ultima conversie a lui Jackson (min. 51) a și ”înghețat” tabela la 42-3 în favoarea lui Harlequins.

Pe 17 decembrie urmează ca bănățenii să încerce o prestație onorabilă pe ”Stoop”, arena celor de la Harlequins, în ultimul joc al anului pentru campioana României.

Timișoara Saracens RCM: Fercu, Shennan, Sefanaia, Kinikinilau, Fonovai, Umaga, Calafeteanu, Aholelei, Căpățână, Pungea, Popîrlan, Drenceanu, Morrison, Ianuș, Burcea (cpt.). Au intrat: Rădoi, Militaru, Mariș, I. Mureșan, D. Lazăr, Conache, Manumua, Lemnaru. Antrenor: Grainger Heikell.

Harlequins Londra: Morris, Walker, Marchant, Stanley, Alofa, Jackson, Care (cpt.), Marler, Ward, Sinckler, Merrick, Matthews, Naoupu, Chisholm, Clifford. Au intrat: Buchanan, Evans, Jones, South, Shields, Mulchrone, Swiel, Hopper. Antrenor: Mark Mapletoft.

Fairplay britanic

Timișorenii se pot mândri azi că i-au luat prin surprindere la start pe englezi.


”A fost un start bun, ne-am apărat bine, printre alte lucruri bune față de jocurile anterioare. Dar am făcut greșeli, penalități, în 14 oameni ne-au omorât… Numărul penalităților încasate a fost prea mare pentru noi. În partea a doua am încasat din nou rapid. Patru eseuri au fost din erorile noastre. La acest nivel ești pedepsit imediat. Unele opțiuni care au dus la acele reușite ale lor. E parte din procesul de învățare. Am arătat în multe momente că suntem capabili, provocarea e să facem față 40 de minute… Ei au internaționali englezi și internaționali de tineret, sunt o echipă foarte puternică. Au abilitate și experiență la acest nivel. Ne putem apropia însă de toți adversarii întâlniți”, a declarat Grainge Heikell, tehnicianul Timișoara Saracens RCM.

Căpitanul Stelian Burcea a evidențiat momentul fatidic al partidei pentru el și colegii săi: ”Din păcate meciul s-a rupt atunci când am luat noi acel cartonaș galben. Am primit trei încercări foarte repede. E foarte organizată, ne așteptam, e o echipă britanică. Nu ne-a surprins cu nimic. Sunt fizici, organizați, trebuie să ne recuperăm. Urmează un meci cu siguranță mai greu. Important e să avem de învățat din cele 20 de minute… Uitați-vă unde ne antrenăm noi. Noi am făcut pe sintetic și nu am simțit iarba”.

Englezii s-au impus până la urmă clar azi și au avut o atitudine ireproșabilă și în afara terenului. ”Nu au fost perfecte primele 20 de minute, am fost consistenți de-a lungul partidei. Noi ne-am apărat foarte bine și asta ne-a mulțumit. E o echipă solidă, dedicată, muncește mult. Au început să obosească, dar nu s-au oprit… Jucăm cu ei și săptămâna viitoare și acum ne-au câștigat astfel respectul. Când joci la nivelul nostru, cu tot respectul, meci de meci în prima ligă engleză, pregătești totul în detaliu. Dar sunt de părere că atitudinea Timișoarei e bine pusă la punct. Dacă nu eram atenți puteau marca 2-3 eseuri”, a spus Mark Mapleloft, antrenorul lui Harlequins.

”Știam că va fi un joc fizic. Cred că în repriza a doua Timișoara a împins jocul, au pus presiune, ne-am făcut însă o parte din treabă și vrem să continuăm săptămâna viitoare. Au reușit la început o performanță bună în faza defensivă, apoi am reușit să forțăm… Timișoara are o echipă cu jucători solizi, iar anul acesta nu ne-am descurcat foarte bine pe teren străin, de aceea ne-am concentrat suplimentar. Noi sperăm să câștigăm meci de meci”, a conchis Charlie Walker, omul meciului prin cele două eseuri din partea secundă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.