ALERTĂ în Timișoara: migranți care plănuiau să iasă ilegal din România, prinși...

ALERTĂ în Timișoara: migranți care plănuiau să iasă ilegal din România, prinși chiar în oraș

0
DISTRIBUIȚI

Alertă în Timișoara. Polițiștii de frontieră au reușit să prindă un grup de migranți care intenționa să iasă ilegal din România pentru a ajunge în vestul Europei. Transfugii au fost depistați în apropierea unei pensiuni din Timișoara.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în urma unor activitati specifice, in apropierea unei pensiuni de pe raza municipiului Timişoara, politistii de frontiera au depistat un grup format din șase cetăţeni străini, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Grupul, format din două femei, un bărbat şi trei copii, a fost condus la sediul instituţiei, pentru cercetări.


În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, iar copiii între 6 şi 15 ani. La cercetări, aceștia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări, cei 6 cetăţeni străini fiind predaţi unei echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, in vederea dispunerii masurilor legale.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.