Primarul Timişoarei: „Este inadmisibil să faci prioritate naţională maximă din grija pentru...

Primarul Timişoarei: „Este inadmisibil să faci prioritate naţională maximă din grija pentru infractori”

0
DISTRIBUIȚI

În ultimele două zile peste 40.000 de timişoreni au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernului Grindeanu, după adoptarea OUG privind modificarea Codului Penal. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a numărat şi el printre nemulţiţii care s-au adunat în Piaţa Victoriei, dând astăzi asigurări că va susţine în continuare protestatarii cu tot ceea ce poate.

„Este de la Revoluţie încoace pentru prima dată când se strâng în pieţe, pe străzi în marile oraşe ale României şi în din ce în ce mai multe oraşe ale României practic spontan, pentru că nu există o forţă organizatorică, ci doar îndemnuri de venire la proteste făcute online, se strâng atât de mulţi cetăţeni.


Este de subliniat că aceşti cetăţeni în marea lor majoritate tineri, dar am întâlnit şi vârstnici la protestele din Timişoara nu vin pentru salarii mai mari sau pentru vreun câştig de natura materială. Ei protestează pentru că sunt precoupaţi de societatea în care vor să trăiască pentru că nu s-a planificat să plece din ţara asta. (…) Eu sunt solidar cu cetăţenii României nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat. (…) Este inadmisibil ca după ce ai obţinut puterea cu un suport considerabil să exerciţi puterea în această manieră cum o face PSD. Este inadmisibil să faci prioritate naţională maximă din grija pentru infractori. Atitudinea sfidătoare a PSD este clarificată şi de faptul că adoptatea ordonanţei şi aprobarea celor două proiecte s-a făcut noaptea”, a declarat Robu.

Acesta a comentat şi legat de decizia Avocatului Poporului de a contesta OUG de modificarea Codului Penal la CCR. „Foarte bine că a înţeles măcar acum că nu poţi ocupa această funcţie de Avocat al Poporului fără să fii sensibil la ce vrea poporul. Trebuie să îneţelegem că dincolo de cetăţenii aflaţi în stradă sunt mulţi alţii care gândesc la fel, dar din diverse motive nu sunt şi ei prezenţi în stradă”.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.