Decanul Facultății de Management în producție și transporturi a UPT crede că...

Decanul Facultății de Management în producție și transporturi a UPT crede că noua generație trebuie să MUNCEASCĂ foarte mult. Ce spune Marian Mocan despre o eventuală implicare a sa în politica locală VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, decanul Facultății de Management în producție și transporturi a Universității Politehnica Timișoara, Marian Mocan, expert în absorbția de fonduri europene, crede în generația care vine din urmă, chiar dacă, din ceea ce spune, tinerii au mult de muncit.

„Noua generație vrea, dorește schimbare, problema e să și poată, să aibă cunoștințele necesare și să parcurgi fiecare pas, treaptă cu treaptă. E foarte mare problemă dacă ajungi dintr-o dată în vârf, pentru că e instabilă zona. S-ar putea să cazi în cap și să nu te mai ridici. Sunt generații și generații, la facultate sunt unele foarte bune, altele mai puțin bune, e greu să dai o definiție”, a opinat decanul Marian Mocan.

Pentru a edifica și mai mult părerea despre generația ce vine din urmă, invitatul PRESSALERT LIVE a completat, spunând că „spre exemplu, există unele cuvinte pe care le folosesc la cursuri acum, pe care le foloseam și în urmă cu 15 ani, dar pentru cei de acum sunt ca neologismele.


Un palet, să spunem, unii nu înțeleg ce e. Vocabularul lor s-a redus pentru că nu citesc, chiar dacă au ajuns la facultate. Sunt copii buni, doresc, învață, dar nu au bază. Nu știu suficientă geografie, istorie etc. S-a scăzut standardul în liceu, e păcat”. Întrebat de cauzele acestui fenomen, economistul Marian Mocan a declarat că: „e o chestiune și de determinare. Sunt multe cauze, una e și cea nativă. Eu chiar le spun câteodată, când îi văd triști, de ce sunt, pentru că a trecut curentul emo. Le spun să se implice, să facă sport, să-și dorească, să-și pună obiectiv unde vor să ajungă peste cinci ani”.

Totuși, o parte mare de responsabilitate o au și cei aflați la catedre în opinia decanului Facultății de Management în producție și transporturi a UPT. „Ca să fii profesor, să stai în educație, e important să îți placă, să nu vi cu nervi la stomac. Trebuie să găsești motive și argumente, să-i faci pe cei din bănci să le placă, să se simtă atrași. Ține de abilitatea profesorului să își apropie studenții. Figurație poate face oricine”, a menționat decanul Marian Mocan.

Întrebat dacă se vede în viitorii ani implicat în politica locală, invitatul PRESSALERT LIVE a spus că este departe de un astfel de moment. „Timișoara are oameni deosebiți, în politică nu o să intru niciodată. În schimb, o să ajut dezinteresat pe cei care îmi cer sfatul. Sunt dornic ca lucrurile să se schimbe în bine cât mai repede în orașul nostru”, a specificat Marian Mocan. În ceea ce privește disponibilitatea fondurilor europene pentru autoritățile locale, directorul general al societății Expert Consulting a menționat că: „pentru autoritățile locale sunt bani foarte mulți, dar unii nu vor să își facă de lucru cu așa ceva, cum e cazul și în localitatea de unde provin eu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.