Primarul Robu îl acuză pe Grindeanu de „politicianism” pe tema Muzeului Revoluţiei...

Primarul Robu îl acuză pe Grindeanu de „politicianism” pe tema Muzeului Revoluţiei de la Timișoara. Ce nemulţumiri are

0
DISTRIBUIȚI

Să nu stea cu gândul la finanţări de la guvern, ci să facă proiecte bune prin care să acceseze bani de la Uniunea Europeană. Acesta a fost mesajul premierului Sorin Grindeanu pentru primarii din judeţul Timiş, cu care a avut sâmbătă o întâlnire la Consiliul Judeţean Timiş. Marele absent a fost primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a decis că este mai important a lua parte la aniversarea liberalului Mircea Ionescu Quintus. Ulterior reuniunii cu primarii, premierul a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a abordat mai multe subiecte. Pe agenda zilei a fost şi Muzeul Revoluţiei, dorit de autorităţile locale din Timişoara, pentru care Grindeanu a explicat că e nevoie ca CJT sau primăria să facă un proiect.

Edilul Nicolae Robu a fost însă deranjat de recomandarea premierului şi a declarat astăzi că „pentru ce? Eu nu am cerut să ne facă premierul niciun proiect, noi ne facem proiectele noastre. De ce se introduce politicianismul iarăși în discuție? Guvernul are foarte clar de făcut niște obiective care nu sunt ale municipalității, ci sunt ale guvernului. Acestea sunt foarte clar cunoscute. Am dat o listă de 15. Ce proiecte să facem noi? Acelea 15 sunt proiecte pe care trebuie să le facă guvernul, alea trebuie făcute.


Ce să cer eu guvernului să facă pasajul Jiul sau Popa Șapcă. Nu cer nici bani, nimic, numai obiectivele care sunt în jurisdicția guvernului și dacă le face va fi foarte bine pentru orașul nostru, pentru județul nostru, pentru toată lumea. Asta trebuie făcut. Se tot aruncă mingea că nu facem proiecte. Nu avem nevoie să facă guvernul niciun proiect care ține de municipalitate. În rest, nu intru în clinciuri de genul acesta că nu are rost. Muzeul nu este al municipiului și nu îl face consiliul județean. Am spus de o mie de ori: pentru muzeu există trei milioane de euro la guvern, la Ministerul Culturii și guvernul și Ministerul Culturii îl fac și după ce e gata, îl dau unei structuri locale sau nu îl dau. Că pot să îl țină în administrare directă după modelul în care sunt ținute în jurisdicție instituții precum Teatrul Național sau Opera Română. La fel poate fi ținut și Muzeul Revoluției pentru că va fi un muzeu național al Revoluției”.

Robu a explicat că nu are niciun fel de orgoliu legat de paternitatea ideilor sau de cine va avea în grijă investiţiile din Timişoara.

„Ei, să mergem pe ipoteza că guvernul ar vrea să transfere administrarea înspre autoritățile locale. Sunt două posibilități: înspre municipalitate și înspre consiliul județean. Eu nu am nicio reținere să solicit consiliului local și fără îndoială CL Timișoara ar vota pentru – să preia administrarea. Dar, dacă consiliul județean dorește să preia adiministrarea și, vezi Doamne, ar fi un fel de măr al discordiei între cele două autorități, noi facem pasul înapoi. Eu vin și spun nu e nicio problemă. Vrea consiliul județean, e la putere partidul care conduce consiliul județean, nu e nicio problemă, dar Timișoara să aibe acest muzeu. Dar noi nu am făcut proiect al muzeului, nici primăria și nici consiliul județean, după cum nici primăria și nici consiliul județean nu au de făcut nici proiect de centură, nici proiect de stadion, nici de alte lucruri. Trebuie să informăm cetățenii corect. Există obiective care țin de guvern și noi suntem doar beneficiari”, a mai spus Robu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.