Curajoasa ACS Poli cedează în cele din urmă la ”revanșarda” CSM Poli...

Curajoasa ACS Poli cedează în cele din urmă la ”revanșarda” CSM Poli Iași. Două ELIMINĂRI au fost dictate în repriza secundă UPDATE Reacția lui Ionuț Popa

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

ACS Poli Timișoara și-a încheiat seria de rezultate pozitive cu care a uimit în competițiile interne. Elevii lui Ionuț Popa au fost învinși la Iași, de CSM Poli, scor 1-0 (0-0). Singurul gol al partidei a fost marcat de Lukács Bőle în debutul reprizei a doua iar ultima jumătate de oră s-a disputat cu doar 20 de jucători pe teren.

Fără doar și poate în acest campionat ACS Poli a fost o echipă previzibilă în ceea ce privește echipa probabilă, nu însă și în ceea ce privește ce se întâmpla apoi pe gazon. Venită în Copou cu un start perfect în play out, două succese care au dus-o pe loc salvator, plus calificarea de marți în fața CFR-ului, gruparea bănățeană nu ducea lipsă de moral.

Iașiul avea de luat o revanșă în fața timișorenilor, după ce a contribuit în toamnă la relansarea trupei lui Ionuț Popa, pentru ca apoi să cedeze și în retur pe ”Păltinișanu”. Aceste aspecte au fost evidente în primele minute, când gazdele au forțat prin vârfurile Cristea și Golubovic. ACS Poli și-a așteptat momentul și putea da lovitura în minutul 25 după o acțiune pornită și finalizată de Fucek. Croatul din bandă a primit de la cel din linia de mijloc, Soljic, dar Grahovac a acoperit colțul pe care putea pătrunde mingea. În finalul reprizei putea fi însă ușor 1-0 pentru gazde. Centrarea lui Țigănașu e reluată puternic cu capul de Golubovic, dar Straton are reflex. Mingea a sărit la Bole, dar maghiarul a trimis doar în bara din stânga portarului.

Modificări de rău augur

Schimbările de la pauză, aparent din cauze medicale, nu i-au făcut bine trupei pregătite de Popa. În chiar primul minut al părții secunde Ștefănescu trimite în cros la colțul lung, de unde maghiarul Bole nu mai ratează ținta.


La 1-0 Iașiul mai are o șansă mare prin Cristea (min. 53), dar experimentatul atacant a trimis cu capul pe lângă. Peste alte patru minute însă ACS Poli își arată colții. Dar reluarea lui Soljic e respinsă de Grahovac. Cu toate schimbările efectuate după o oră din meci oaspeții riscau multe. În minutul 62 lucrurile puteau lua o întorsătură pozitivă. Țigănașu vede al doilea galben pentru o intrare asupra lui Bărbuț, dar superioritatea numerică durează două minute, căci Ștefănescu scapă singur și e agățat de Soljic. Fază la care ”centralul” Horațiu Feșnic arată direct cartonașul roșu. Timișorenii au avut forța să atace, chiar dacă se expuneau la riscuri suplimentare în spate, dar rezultatul a rămas neschimbat.

În urma acestui rezultat continuă emoțiile pentru timișoreni. ACS Poli a picat pe locul 6, poziția de baraj. Interesant e că pe loc direct retrogradabil, cu același număr de puncte (13), se află acum Concordia Chiajna, formație învinsă pe teren propriu de Pandurii (15 pt.), grupare care le-a luat locul timișorenilor fiind pe 5 în ierarhia play out-ului.

Ionuț Popa: ”Ne antrenăm dacă mai putem”

Tehnicianul lui ACS Poli a subliniat după eșecul de la Iași, primul în play out, situația în care se află echipa sa, implicată pe ”trei fronturi”. ”Nu am desconsiderat nicio competiție… Eu sunt aclamat la Iași, Arad, Timișoara. Sunt Ionuț Popa. Eu sunt unic. Iubesc Iașiul, el mă iubește! Îi felicit pe ieșeni, mă bucur că vin oameni la meci, le urez succes. Avem probleme de lot. Mâine plecăm, poimâine vrem să ne antrenăm dacă mai putem și nu știu dacă marți mai putem juca, pentru că urmează deplasare la Pandurii”, a declarat Ionuț Popa pentru Digisport.

Antrenorul gazdelor s-a bucurat azi de prima victorie în fața lui ACS Poli. ”Nu a fost niciun complex. Eu am prins doar un joc cu ei înainte. Au câștigat cu noroc. În această seară meritam. Pentru ce a fost în repriza secundă, în prima nu au fost multe ocazii… După reușita destul de devreme a lui Bole au apărut și spații”, a spus Eugen Neagoe, antrenorul moldovenilor, pentru aceeași sursă.

CSM Poli Iași: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Țigănașu – Bole, Răuță, Mitic (75 V. Gheorghe), Ștefănescu – A. Cristea (65 Panțîru), Golubovic (84 Ciucur). Pe bancă: Caparco – Voicu, Ciucă, De Santos. Antrenor: Eugen Neagoe

ACS Poli Timișoara: Straton – Străuț (61 Bocșan), Scutaru, Cânu, Șeroni (46 Neagu) – Soljic, Artean – Bărbuț, M. Croitoru, Fucek (46 Popovici) – P. Henrique. Pe bancă: Curileac – Novak, Mailat, Drăghici. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.