La Timișoara se discută despre endometrioză, „cancerul care nu ucide”, ce afectează...

La Timișoara se discută despre endometrioză, „cancerul care nu ucide”, ce afectează una din zece femei. Ce eveniment are loc

0
DISTRIBUIȚI

Intervenții chirurgicale care pot fi urmărite în direct, desfășurate în centre din Timișoara, dar și din Franța, vor avea loc, la sfârșitul lunii mai, în cadrul unui eveniment în care specialiști din întreaga lume discută despre endometrioză. Este vorba de o afecțiune cronică gravă, considerată de mulți „cancerul care nu ucide”, care afectează una din zece femei din lume, cu vârstă reproducătoare.

A treia ediție a conferinței FemHelp “Concepte Moderne în Ginecologie și Medicină Fetală” se desfășoară în perioada 26 – 28 mai. Timișoara este orașul în care a fost deschis primul centru dedicat endometriozei, iar mediul Voicu Simedrea a inițiat prima platformă online de informare a pacientelor care se confruntă cu această afecțiune.

În cadrul evenimentului, vor fi realizate și patru intervenții chirurgicale live, în Timișoara și în Rouen, Franța, de către medici de renume internațional, fiecare cu o metodă diferită.


La final, se vor dezbate avantajele și dezavantajele fiecărei abordări. De asemenea, se va discuta și despre ecografia mamară, depistarea anomaliilor fetale, dar și despre RMN-ul fetal.

“Cele mai comune simptome asociate endometriozei sunt dureri în timpul sau înainte de menstruaţie, dureri în timpul sau după contactul sexual, infertilitate, oboseală accentuată, tulburări gastro intestinale, leziuni endometriozice grave, afectând celelalte organe ale pacientei. Cum endometrioza este o afecţiune complexă, ea necesită deseori implicarea mai multor medici, de diverse specialităţi: medic ginecolog, medic chirug ginecolog, medic chirurg colo-rectal, medic chirurg urolog, medic specialist în reproducere umană asistată, medic psiholog, medic specialist în terapia durerii. În România, ca de altfel în multe alte ţări din lume, diagnosticarea este mult întârziată, ceea ce face ca boala să avanseze, iar pacienta cu endometrioză să întâmpine alte şi alte dificultăţi”, explică organizatorii conferinței, Asociația FemHelp, construită de către un grup de medici din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.