Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara rămâne DESCHIS. Vezi ce sumă de...

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara rămâne DESCHIS. Vezi ce sumă de bani primește în plus de la Casa Națională de Sănătate

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara nu se mai închide. Asta pentru că, astăzi, conducerea unității medicale a fost convinsă să semneze contractul cu Casa Națională de Sănătate pe următoarele nouă luni din acest an.

Astfel, în perioada aprilie – decembrie 2017, Spitalul de Boli Infecțioase de la Pădurea Verde va primi pe lună aproximativ 1,2 milioane de lei de la CNAS pentru decontarea serviciilor medicale, suma fiind suplimentată cu 300.000 de lei lunar, în urma discuțiilor avute astăzi, la București. Din păcate, unitatea medicală încă rămâne cu datoriile acumultate în ultimii ani, pentru servicii medicale validate, dar nedecontate, care se ridică la aproape șase milioane de lei.

“Astăzi s-a întrunit comisia de mediere la București, am ajuns la un numitor comun, vom semna contractul pe următoarele nouă luni. Am reușit să ajungem la o mediere, am crescut valoarea de contract cu 300.000 de lei pe lună de la 900.000 de lei la 1,2 milioane lei.


Contractul se va semna zilele următoare. Va trebui să mai renegociem, nu pe valoarea de contract, va trebui să vedem pe datoriile din urmă ce putem face. Comisia de mediere doar atât are puterea să facă. Avem promisiuni de la primărie să plătească utilitățile de administrare și funcționare”, ne-a declarat Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Vă reamintim că reprezentanții spitalului de la Pădurea Verde au anunțat, săptămâna trecută, că nu vor semna contractul pe următoarele nouă luni ale acestui an, valabil de la 1 aprilie, cu CJAS Timiș, pentru că suma propusă era prea mică. Doar în primele trei luni ale acestui an s-au strâns datorii de aproape un milion de lei, pentru că nu au fost decontate toate serviciile medicale oferite. De asemenea, din 2013 până la începutul anului s-au mai adunat datorii de 4,8 milioane de lei, bani pe care ar fi trebuit să-i primească de la CJAS Timiș pentru servicii medicale validate, dar nedecontate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.