Șeful CJ Timiș îl acuză pe primarul Robu că blochează proiectul sălii...

Șeful CJ Timiș îl acuză pe primarul Robu că blochează proiectul sălii polivalente din orgoliu personal. Cum a reacționat liberalul când a fost sunat

0
DISTRIBUIȚI

A încercat să poarte o discuţie civilizată cu primarul Timişoarei Nicolae Robu pe tema sălii polivalente pe care Compania Naţională de Investiţii ar putea să o ridice la Giroc, însă șeful Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a fost jignit. Acesta spune că ia în calcul ca de acum înainte să nu mai discute cu primarul dacă acesta nu își cere scuze. Astăzi aleșii PNL din CJ Timiș au blocat demararea proiectului de construcție a sălii polivalente cu finanțare de la guvern la Giroc, pentru că au votat împotriva unor proiecte care vizau eliberarea terenului de sarcini.

„Deocamdată parte din acest proiect nu a fost aprobat de către grupul PNL din CJ şi asta pentru că o parte din aceste proiecte trebuiau să obţină două treimi de la grupul de consilieri judeţeni fiind de patrimoniu şi colegii din PNL au luat decizia de a nu vota aceste proiecte. De fapt, primul proiect privea demararea procedurii pentru construcţia sălii polivalente de 16000 de locuri, iar celelalte două proiecte erau pentru punerea terenului la dispoziţie liber de sarcini.


Pe acel teren sunt anumite platforme betonate, moştenite de când s-a luat acel teren de la unitatea militară. Nu s-au făcut niciodată demersuri pentru demolarea acelor construcţii pentru că nu s-a făcut o strategie pentru acel teren de zece hectare. (…) Dacă domnul Robu ia totul ca pe un orgoliu personal şi îşi doreşte realizarea acelei construcţii pe un teren care nu este viabil la ora asta eu cred că în această variantă şi în această gândire vom ajunge că pierdem fonduri guvernamentale extrem de importante pentru judeţul Timiş şi pentru regiune”,a explicat Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș spune că termenul până la care trebuie puse la dispoziția CNI actele necesare este 30 iunie și că proiectele picate astăzi vor fi repuse la vot. Trecerea lor depinde însă și de aleșii PNL, cu care conducerea CJ Timiș trebuie să poarte discuţii amiabile.

„Nici nu accept să fiu jignit sau atacat la persoană sau la familie pentru un obiectiv de investiţii de care până la urmă beneficiază tot judeţul Timiş. Dacă vor înţelege să fie doar la stadiul de jigniri acest dialog, atunci sunt ferm convins că vor dialoga singuri pentru că eu voi încheia la momentul acesta orice dialog. Reluarea dialogului presupune în primul rând să îşi ceară scuze şi domnul primar Robu pentru atitudinea jignitoare la adresa mea, pentru că l-am sunat înainte de plen după comisiile reunite să încerc să îi explic. Bineînţeles că nu aveam cui să explic ceea ce vrem de fapt”,a spus Dobra, care a explicat înainte de declaraţii că Robu ar fi răspuns la telefon ţipând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.