Tabla pe care scrii cu degetul și echipamentul de printare care traduce...

Tabla pe care scrii cu degetul și echipamentul de printare care traduce un document în limba dorită, prezentate la IT Congress Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
proiector inteligent
Tabla pe care scrii cu degetul, prezentată la IT Congress.

Cea de-a noua ediție a IT Congress, cel mai mare eveniment IT multi-brand din România, are loc astăzi și mâine la Timișoara. Acțiunea este dedicată mediului de business, iar temele principale abordează transformarea digitală, ultimele tendințe din domeniul “Internet of Things”, viața în “cloud”, securitatea IT, alături de cele mai noi soluţii și echipamente ale marilor branduri internaţionale, care ne pot face viața mai ușoară și ne pot conecta la viitor.

În cadrul IT Congress sunt prezentate și produse inedite. Printre acestea se numără și un proiector inteligent, care poate să transforme o lecție predată la școală într-una interactivă. Practic, copiii pot scrie cu degetul pe o tablă, iar cu propriile telefoane mobile sau tablete se pot conecta la proiector și pot să arate ceea ce lucrează și profesorilor sau altor elevi.

“Avem un proiector inteligent, recomandăm în special aceste echipamente sectorului educațional, celor care pot să facă lecția interactivă, digitală și să ofere copiilor o experiență mult îmbunătățită, ceea ce pentru ei să folosească așa ceva e foarte la îndemână. În primul rând, pentru că scriu cu degetul pe tablă. Tabla este una obișnuită, dar ei scriu cu degetul și folosesc mâna așa cum o folosesc pe tabletă sau pe telefon. În plus, se pot conecta cu propriile device-uri mobile, telefon sau tabletă, la proiector, pot lucra și pot arăta ceea ce lucrează pe tablă. La fel, cadrul didactic, tot ce va face, le transmite prin intermediul wireless-ului informația pe device-urile lor. La sfârșitul lecției sau ședinței, toată informația poate fi salvată, poate fi trimisă pe e-mail, poate fi tipărită, ea nu se pierde. Tot ce scriem poate rămâne în format electronic sau pe hârtie”, a explicat Simona Decuseară, reprezentantul companiei care fabrică proiectoarele inteligente.

De asemenea, o altă companie prezentă la IT Congress a prezentat participanților un echipament de printare care poate traduce un document în 44 de limbi.


Totul cu ajutorul unei aplicații care se instalează pe echipament.

“Am venit la IT Congress cu 29 de echipamente care se folosesc în mediul de birou. Unul dintre beneficiile pe care le aduc noile echipamente este posibilitatea de a instala aplicații direct pe echipamente. Una dintre aplicații este și Xerox Easy Translator, un motor de traducere, o soluție de traducere automată disponibilă pe echipamentele noastre. Practic, dacă un utilizator primește o factură în contract în limba greacă, chineză, o limbă pe care nu o cunoaște, pur și simplu își copiază documentul, iar documentul copiat este în limba pe care și-o dorește. Inițial, au fost disponibile 35 de limbi, în acest moment sunt 44 de limbi, între care limba arabă, două versiuni de limba chineză și alte limbi exotice”, a explicat Bogdan Cobuz, reprezentantul companiei care realizează echipamentele de printare inteligente.

Bogdan Cobuz spune că traducerea făcută automat cu ajutorul acestei aplicații este mai bună decât cea realizată de Google Translate, fiind tradusă o pagină în cel mult un minut. Pentru utilizatorii mai pretențioși există posibilitatea de a opta pentru o traducere făcută de un traducător autorizat, de un om.

“Pur și simplu copia făcută la un echipament Xerox pleacă într-o soluție de traducere umană, care este pe trei niveluri de dificultate. Dacă se dorește traducerea făcută de un om, atunci contracost se plătește la cuvânt, în funcție de diverse criterii și categorii. O parte dintre aplicațiile pe care le oferim sunt gratuite, o parte sunt contracost. Xerox Easy Translate e plătită”, a mai precizat Bogdan Cobuz.

Stelian Câmpianu, director executiv ETA2U, organizatorul IT Congress, spune că la evenimentul desfășurat la Hotel Senator din Timișoara sunt așteptate să participe peste 1.100 de persoane. În total, sunt programate să aibă loc 60 de prezentări și workshop-uri interactive, precum și demo-uri live.

“S-au umplut sălile în care au loc prezentări despre securitate IT și despre Internet of Things. Lumea simte că se întâmplă lucruri și simte că este nevoie să securizeze tot. IT-ul a transformat şi continuă să transforme puternic modul în care facem lucrurile. De la socializare şi până la modul de a conduce şi controla o afacere, în sănătate sau servicii publice tehnologia şi calculatoarele au devenit un mijloc de a genera eficienţă, uşurinţă şi performanţă. Iar predicţiile cu noutăţile ce urmează să apară în următorii cinci ani sunt spectaculoase, se vorbeşte de o nouă revoluţie industrială generată de tehnologie, de Internet of Things – Internetul lucrurilor, de miliarde de senzori care colecteazăşi transmit date, de automatizare, de “orice” inteligent”, a precizat Stelian Câmpianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.