Peste 1.200 de liceeni din Timiș, înscriși la Bacalaureatul de toamnă. Când...

Peste 1.200 de liceeni din Timiș, înscriși la Bacalaureatul de toamnă. Când începe examenul

0
DISTRIBUIȚI

Din nou emoții pentru peste 1.200 de absolvenți de liceu din județul Timiș care nu au promovat sau nu au dorit să se înscrie până acum la examenul de Bacalaureat. La sfârșitul acestei luni începe sesiunea de toamnă a “examenului maturității”.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, din județul nostru s-au înscris 1.203 candidați, dintre care 716 provin din promoția actuală, iar 487 din promoțiile anterioare. Majoritatea candidaților au terminat liceul la zi – 1.131, seral – 32 și frecvență redusă – 40.

Ministerul Educației transmite că sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat din acest an începe în data de 21 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română.


Urmează în data de 22 august Limba și literatura maternă, 23 august – proba obligatorie a profilului și specializării (Matematică sau Istorie), iar în 24 august – proba la alegere a profilului și specializării.

Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august – competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 29 şi 30 august – competenţele digitale, iar în zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16.00 – 20.00. Contestaţiile urmează a fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

Vă reamintim că promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din acest an a fost de 72,94%, în județul Timiș.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.