Reacție de ultimă oră a lui Grindeanu: “Cine să se încurce cu...

Reacție de ultimă oră a lui Grindeanu: “Cine să se încurce cu adevărul?”

0
DISTRIBUIȚI

 

Institutul Național de Statistică anunță o creștere spectaculoasă a economiei României. Astfel, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție, produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută.

De asemenea, pe seria ajustată sezonier, creșterea economică a fost de 5,7%.

În ceea ce privește trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,9%, pe seria brută.

Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul al doilea, comparativ cu trimestrul anterior, PIB-ul a crescut cu 1,6%.


Față de același trimestru din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,7%.

În semestrul I 2017, comparativ cu intervalul similar din 2016, PIB-ul a crescut cu 5,7%.

”Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul II 2017 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiți față de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul I 2017, publicată în comunicatul de presă nr. 171 din 7 iulie 2017. Astfel, rezultatele trimestrului I 2017, comparativ cu trimestrul IV 2016, au fost revizuite de la 101,7% la 101,8%”, se arată în comunicatul Institului Național de Statistică.

Fostul premier Sorin Grindeanu a comentat, astăzi, pe contul său de Facebook, datele făcute publice de INS, precizând că aceste cifre sunt “cea mai bună dovadă că evaluarea care a dus la căderea guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea. Dar cine să se încurce cu adevărul?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.