ASU Politehnica, învinsă în prelungiri la Afumați. ”Băieții în ghete” au ajuns...

ASU Politehnica, învinsă în prelungiri la Afumați. ”Băieții în ghete” au ajuns la trei jocuri consecutive fără succes în Liga a II-a

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

ASU Politehnica a pierdut meciul din deplasare cu CS Afumați, din runda a IX-a a Ligii a II-a. Ilfovenii au marcat golul decisiv, pentru 2-1, în prelungiri, după ce la pauză scorul era egal: 1-1. Singura reușită a timișorenilor poartă semnătura lui Cornel Predescu, intrat în teren pe parcursul primei reprize. Mijlocașul oaspeților îl înlocuise pe Carol Taub, care în minutul 34 a solicitat un penalty, neprimit.

Bogdan Andone nu a vrut să dezvăluie absențele și modificările din echipa sa înaintea deplasării de la Afumați. Surprizele oaspeților au fost lipsa lui Motreanu din lot, precum și titularizarea lui Țugui, mijlocașul ”rebel” din această vară al timișorenilor. Bilia a fost mutat în partea dreaptă a defensivei, în timp ce Topic și-a făcut loc în centrul apărării. Nu foarte fericit pentru ASU Poli, dacă ținem cont că acesta a comis penalty-ul din minutul 8, când l-a faultat clar pe Olariu în careu. Norocul alb-violeților a fost că Vlada a luat la țintă transversala lui Dur-Bozoancă. Peste 20 de minute însă, după o intervenție bună a portarului-junior la un atac al oaspeților, acesta nu a mai avut replică la lovitura de cap a lui Dedu din interiorul careului. Afumațiul conducea cu 1-0 și pentru cei circa o sută de suporteri timișoreni de pa ”Comunal” părea să fie una dintre acele deplasări dezamăgitoare.


În minutul 34 Taub are o pătrundere în careu și cade ca secerat în suprafața de pedeapsă după intervenția unui apărător, dar bucureșteanul Florin Miron, arbitrul întâlnirii din Ilfov, îi acordă fundașului stânga bănățean cartonașul galben pentru simulare. Peste un minut acesta din urmă avea să și fie înlocuit. Mutare inspirată, căci în minutul 43 nou intratul Predescu înscrie primul său gol pentru formația druckerilor, în urma unui șut de la distanță. Mai mult, ASU Poli a dominat minutele de final al primei părți și Sorescu își putea duce echipa chiar în avantaj la cabine.

Gol încasat în final

În startul părții secunde Sorescu a avut încă două șanse bune de a marca, dar a irosit și aceste ocazii. Una dintre ele fiind singur cu portarul Marinescu (min. 50). Bădăuță își trece la rândul său în cont o ratare mare în minutul 64. Apoi e rândul lui Dur-Bozoancă să se remarce, refuzându-i un gol ca și făcut lui Vlada (65). Peste doar un minut același lucru se întâmplă la tentantiva lui Avram și din nou la reluarea aceluiași Vlada. Afumațiul și-a accentuat dominarea, dar nici Manole (71), cu o lovitură de cap, nu a găsit ținta. Până la urmă șansele gazdelor s-au concretizat în al doilea minut al prelungirilor, când nou intratul Zaharia l-a învins pe Dur-Bozoancă cu un șut din afara careului.

În urma acestui rezultat ASU Politehnica a ajuns la trei jocuri consecutive fără victorie în acest sezon. Timișorenii rămân cu 14 puncte adunate și au căzut pe locul 10 în clasamentul Ligii a II-a.

Singura veste bună azi din tabăra alb-violetă e că Centrul de copii și juniori al Politehnicii din B va primi 220.000 de euro, conform Radio Timișoara, în urma concursului de proiecte organizat de CJ Timiș.

CS Afumaţi: Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju – V. Olariu, M. Dedu – R. Avram (80 Zaharia), M. Manole (75 N. Vasile), D. Burlacu (58 Nicolae) – Vlada. Antrenor: Vasile Neagu.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Topic, Taub (35 Predescu) – Krausz, Poparadu (78 I. Plămadă), A. Ignea – Sorescu, Bădăuţă (90+1 Staicu), Ţugui. Antrenor: Bogdan Andone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.