Poarta morții de pe Calea Lugojului nu a fost nici măcar curățată...

Poarta morții de pe Calea Lugojului nu a fost nici măcar curățată de rugină și vopsită pentru 56.000 euro. Mișcare de ultimă oră a autorităților FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1986489440">

Resturile porții de intrare în oraș de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit în timpul furtunii și l-a ucis pe Vlad Baici, un student de 24 de ani, care se afla la volanul mașinii sale, au rămas pe marginea șoselei. Nu trebuie să analizezi prea mult structura de metal ca să realizezi faptul că Stareto SRL, firma care a primit 56.000 de euro prin încredințare directă, după ce s-a dat autorizație de construire în regim de urgență, deși lucrările au început după aproape jumătate de an, a făcut treabă de mântuială.

Muncitorii nici măcar nu vopsit nici măcar toată structura metalică. Se vede foarte clar cum sunt zone foarte mari unde vopseaua nu a ajuns. La fel de vizibile sunt, în anumite zone, și straturile groase de rugină. Chiar primarul Nicolae Robu a susținut în prima sa postare pe Facebook după tragedie că ” în 2014-2015, s-a realizat modernizarea porții, mai bine zis estetizarea ei, prin intervenții autorizate, conforme -cel puțin la nivelul caietului de sarcini- cu solicitările expertului care a efectuat expertiza prealabilă comandată de Primărie, intervenții constând în -citat din caietul de sarcini-: desprindere litere volumetrice existente, desfacere ornamente existente, curățire rugină, grunduire și vopsire confecții metalice…”. Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit că nu a exista proiect pentru lucrări sau acord tehnic de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

În acest timp, în cadrul anchetei penale, cei doi experți de la Laboratorul interjudețean de expertize criminalistice Timișoara, desemnați în dosar, au fost pe teren și au verificat bucățile de poartă. Aceștia așteaptă o serie de analize de laborator pentru a întocmi raportul final. Dosarul a fost preluat de Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Timiș de la Serviciul Poliției Rutiere unde a fost deschis, inițial, dosarul pentru omor din culpă. Polițiștii anchetează inclusiv modul în care a fost respectată legislația în privința autorizării lucrărilor și a avizelor necesare.

2 COMENTARII

  1. Cat de trist ca a murit un tanar, nicio investigatie, nicio pedeapsa pentru cei vinovati nu-l va aduce inapoi.
    Orice investitie a primariei, trebuie receptionata de primarie. Cand au semnat PV de receptie, inspectorii PMT nu au vazut ca lucrarile s-au facut de mantuiala? Nu au verificat daca s-a respectat proiectul? Sau la incredintarile directe, PV se fac in birou?

  2. Totuși, ce-au ,,estetizat”, la poarta, aia ?!? Cred că, pt. 2.000 de euro, orice ,,meseriaș” amărât, ar fi făcut-o ! …și, sigur, mai bine !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.