Ripensia Timișoara are o misiune dificilă în încercarea de a ieși din...

Ripensia Timișoara are o misiune dificilă în încercarea de a ieși din impas. ”Interimarul” Radu Suciu nu se sperie de Călărași: ”Nu sunt cu o clasă peste celelalte”

2
DISTRIBUIȚI
Radu Suciu

Nou promovata timișoreană din Liga a II-a are șansa a doua în duelul de sâmbătă cu Dunărea Călărași. Chiar și așa, Radu Suciu, numit ”interimar” în locul demisionarului Remus Steop, nu se sperie de parcursul incredibil al echipei pregătite de Dan Alexa. FC Ripensia are o misiune cu atât mai grea cu cât va fi lipsită de aportul fundașilor centrali cu care a început campionatul.

Radu Suciu a revenit pe banca lui ”Ripi” într-un moment greu, după cinci eșecuri la rând înregistrate de roș-galbeni în B. Tehnicianul spune că va sta pe banca primei echipe până când conducerea găsește o soluție ”pe termen lung”. ”Poziția mea e temporară, pentru că cineva trebuia să asigure cotninuitatea. Demisia lui Remus a venit din scurt și lucrurile s-au întâmplat foarte repede. Eu am înțeles că o decizie pe termen lung se va lua cu răbdare și după studierea diverselor variante. O studiere mai profundă și serioasă”, a declarat Radu Suciu pentru PRESSALERT.ro.

”Ripi” are în continuare și probleme de lot.


Practic, în weekend va juca fără cei doi fundași centrali cu care a avut un start bun de sezon: Mihai Hecsko și Flavius Vlădia. ”E firesc ca moralul unei echipe care vine după o serie atât de lungă de înfrângeri să fie afectat, asta e o problemă care trebuie rezolvată pe termen scurt. Să ridicăm atât tonusul fizic, cât și psihic… Sunt câteva absențe notabile. Să vedem ce putem recupera. Lipsește sigur Hecsko. Luca, din păcate și el e un jucător care lipsește de mult, iar Vlădia e suspendat pentru eliminarea din etapa trecută”, a mai spus Suciu. Singura veste bună în ultimul timpa fost revenirea lui Cosmin Mânecan pe gazon, în runda trecută.

”Secundul interimar” activează pe mai multe fronturi

Staff-ul Ripensiei a suferit și alte modificări. Radu Suciu ca colabora în continuare cu Marius Pârva, antrenor cu portarii, dar și cu Adrian Lupășel, cu care a lucrat la echipa a doua și cele de juniori ale clubului din Ciarda Roșie. ”El e responsabil și cu paza și protecția la meciuri. Ne împărțim sarcinile, se va împărți pe două fronturi sau câte sunt. E vorba de săptămâna asta, săptămana viitoare vom vedea, căutăm soluții solide”, a subliniat Radu Suciu.

Sâmbătă, de la ora 12.00 (joc televizat de Digisport), Ripensia primește replica Dunării Călărași, grupare cu o situație diametral opusă. Cu Dan Alexa pe bancă echipa din Sud-Estul țării a obținut zece victorii consecutive. În ultima rundă formația de pe locul 2 a învins-o însă la limită pe ultima clasată, Luceafărul, fapt care le dă speranțe roș-galbenilor. ”Trebuie să ne adaptăm, e un campionat lung, echipele sunt foarte apropiate ca valoare, începând de la prima la ultima. De aceea și rezultatele vorbesc de la sine, în ciuda seriei aceasta a Călărașiului. Nici ei nu sunt o echipă care să fie cu o clasă peste celelalte. Valorile s-au plafonat, poate în jos”, a conchis Radu Suciu. Fostul portar al Politehnicii va debuta cu această ocazie ca antrenor la nivelul eșalonului secund.

2 COMENTARII

  1. Antrenorul secund este si bodyguard. Să intelegem că presedintele va vinde bilete si secretarul , semințe. Într-adevăr un club „altfel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.