Pau: „PSD Timiș e slăbit după plecarea lui Sorin Grindeanu”. Ce spune...

Pau: „PSD Timiș e slăbit după plecarea lui Sorin Grindeanu”. Ce spune despre posibila candidatură pentru funcția de președinte al filialei județene VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Adrian Pau

Plecarea lui Sorin Grindeanu în funcția de șef al ANCOM este regretată. Deputatul PSD de Timiș Adrian Pau speră ca întoarcerea în filială a fostului prim-ministru să se concretizeze cât mai repede, chiar dacă a trecut foarte puțin de când a fost „uns” în noua funcție, declarându-se apolitic.

„Viața în PSD Timiș nu mai e la fel după plecarea lui Sorin Grindeanu. Vreau să cred că nu e definitivă. Am convingerea că va îi va lipsi PSD și că va reveni cât mai repede”, a susținut Adrian Pau, . Invitatul emisiunii PRESSALERT LIVE și-a justificat opinia pe care și-a creat-o după ce PSD Timiș a fost „văduvit” de Sorin Grindeanu, a cărui experiență spune că era vitală în viitoarele bătălii politice. „E slăbit PSD Timiș. E greu de cuantificat în procente, dar a pierdut un număr semnificativ de oameni, de susținători. Ne lipsește cel mai tare experiența pe care o are. Să nu uităm că a trecut prin toată viața tumultoasă a partidului”, s-a justificat Adrian Pau.

Deputatul PSD Timiș nu exclude să preia președinția filialei, mai ales dacă se va afla pe lista propunerilor. „Dacă voi fi nominalizat și numit președinte intermiar, voi încerca să păstrez partidul acolo unde l-a adus Grindeanu”, a declarat invitatul PRESSALERT LIVE. În momentul de față în funcția de președinte interimar se află Călin Dobra, liderul Consiliului Județean Timiș, un probabil contracandidat al lui Adrian Pau. „S-a vehiculat ideea că Dragnea își dorește un parlamentar la conducere.


În discuțiile cu colegii mei parlamentari erau două persoane dispuse să preia filiala, eu și Eugen Dogariu”, a spus Adrian Pau, care nu exclude posibilitatea ca șeful CJ Timiș să preia conducerea filialei PSD.

Între social-democrații din județ continuă să domine incertitudinile, iar la orizont se profilează mai mulți posibili lideri, care-și duc luptele mai degrabă în subteran, nicidecum la vedere. De aceeași părere este și Adrian Pau, care menționează că „trebuie să lăsăm lucrurile să se așeze pe un făgaș normal”. Deputatul PSD Timiș s-a reorientat, totuși, către Sorin Grindeanu, după ce a vorbit despre disputele din interiorul partidului. „Duelurile nu sunt în măsură să închege, să păstreze organizația unită. Cred că e nevoie de un președinte interimar până la întoarcerea lui Grindeanu. ANCOM-ul, din punctul meu de vedere, este prea mic pentru experiența sa”, a specificat invitatul PRESSALERT LIVE.

Deși printre posibilii contracandidați se află persoanje cu o mai mare vechime în PSD, Adrian Pau este de părere că experiența acumulată îl recomandă pentru ocuparea funcției de lider al filialei județene. „Am avut funcțiile necesare, am experiență. Sunt foarte mulți colegi la nivel național care conduc filiale și nu sunt mai vechi decât alții. Nu cred că e un criteriu fundamental vechimea în partid”, a declarat deputatul PSD.

Întrebat de relația pe care o are că Călin Dobra, Pau a menționat că „ne cunoaștem foarte bine. Nu am avut vreo discuție pe tema aceasta. În afară de discuții în subteran nu a existat altceva. Eu cu Dobra nu avem nimic de împărțit. Nu îmi este teamă de competiție, nu mi-a fost niciodată”. În ciuda faptului că Sorin Grindeanu s-a autodeclarat apolitic, Adrian Pau este de părere că „Grindeanu nu s-a implicat deloc în viitorul filialei, ceea ce reprezintă o greșeală. Este greu să te dai la o parte și să spui că nu te mai interesează. Nu este o greșeală, însă poate face sugestii în acest sens”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.