Despre efectul unui oraș ce-și cunoaște identitatea asupra locuitorilor săi: o expoziție-eveniment...

Despre efectul unui oraș ce-și cunoaște identitatea asupra locuitorilor săi: o expoziție-eveniment de arhitectură

0
DISTRIBUIȚI

Expoziția celui mai prestigios premiu european pentru spațiul public urban, intitulată  „Polis. 7 învățăminte ale premiului european pentru spațiul urban”, va fi vernisată la Timișoara în această sâmbătă, 18 noiembrie, ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Bastion, și va fi deschisă până în 28 noiembrie.

Filiala locală a Ordinului Arhitecților din România își propune să arate că arhitectura reprezintă un act de cultură de interes public, cu implicații urbanistice, economice, sociale și ecologice, care are drept obiectiv promovarea unor lucrări de calitate în toate formele și manifestările sale și promovarea identității culturale regionale în context național și internațional.


Organizatorii doresc să aducă la cunoștința publicului larg o serie de exemple de bune practici din Europa, menite să evidențieze atributele unui spațiu public de calitate și să arate în ce măsură un spațiu public adecvat poate influența starea cetățenilor sau cum poate fi un factor de socializare și de întărire a civismului. Expoziția dorește, deopotrivă, să arate modul în care un spațiu public poate contribui la identitatea comunității sau la creșterea calității vieții.

Expoziția POLIS este o extensie a Premiului European pentru Spațiul Public Urban, care reunește 28 de lucrări organizate în șapte blocuri tematice, apărute ca lecții învățate empiric: memorie, mobilitate, spații mixte, acces la apă, limite, piețe și democrație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.