Zeci de elevi de la un liceu din vestul țării, cu grețuri...

Zeci de elevi de la un liceu din vestul țării, cu grețuri și vărsături. DSP a început o anchetă

0
DISTRIBUIȚI

Panică într-un liceu din vestul țării, în această săptămână. 50 de elevi din clasele primare și gimnaziale ale Colegiului „Mihai Viteazu” din orașul arădean Ineu au lipsit de la cursuri, astăzi, după ce au acuzat grețuri și vărsături, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică Arad a început o anchetă.

“Sunt 50 de copii astăzi, marți erau șapte cu simptomatologie de viroză, dar simptomatologia dispare foarte repede și atunci DSP încă nu a reușit să descopere cauza îmbolnăvirii acestor copii.


Este o enterocolită virală, dar repet, nici aceasta nu este confirmată”, ne-a declarat Claudius Mladin, inspectorul școlar general al județului Arad.

Claudius Mladin a mai precizat că reprezentanții unității de învățământ au solicitat suspendarea cursurilor, dar conducerea DSP a considerat că nu este cazul ca școala să fie închisă, pentru că situația nu este gravă.

“DSP Arad a constatat că nu este cazul să se închidă unitatea de învățământ pentru efectuarea dezinfecției. În cursul zilei de mâine va avea loc și dezinfecția în sălile de clasă de la nivelul primar și gimnazial. Nu e niciun caz internat în spital, simptomatologia dispare foarte repede. Este o ușoară isterie deja cu acest caz”, a mai declarat Claudius Mladin.

Daniela Cârnațu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, ne-a declarat că a fost începută o anchetă, astăzi.

“Acum sunt în liceu împreună cu colegii mei. Ne documentăm să vedem care este situația reală. Din păcate, panica este destul de mare. Copii internați nu sunt. Șase copii s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Ineu, dar nu au fost reținuți, au rămas acasă. Nu se confirmă până în acest moment niciuna dintre ipotezele pe care am mers: apa de la rețea este verificată chiar în data de 20 noiembrie, microbiologic a ieșit bine. Sunt colegi și la uzina de apă. Copiii au acuzat grețuri și vărsături”, a afirmat Daniela Cârnațu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.