ACS Poli vrea să o bată pe Dinamo, dar are un ”fugar”...

ACS Poli vrea să o bată pe Dinamo, dar are un ”fugar” în săptămâna dinaintea meciului. Timișorenii se laudă, în schimb, cu un nou sponsor

3
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Formația timișoreană de primă ligă încheie anul cu un duel greu pe teren propriu, în fața lui Dinamo. Deși cei de la ACS Poli sunt hotărâți să facă un meci mare, formația lui Ionuț Popa nu e lipsită și de noi probleme mai mult sau mai puțin clasice. De această dată din lot a dispărut Valentin Crețu, fundașul de 28 de ani a fost învoit până miercuri, dar nu s-a mai prezentat de atunci, invocând probleme familiale.

”Jucătorii și stafful iși doresc să încheie anul cu o victorie. Își vor da viața pe teren. Ar fi păcat pentru că a fost un an foarte bun. Am avea liniște să ne desfășurăm activitatea de zi cu zi”, a declarat Radu Birlică, președintele lui ACS Poli.

”Îl consider cel mai important din acest an. E un joc decisiv pentru ambele. E ultimul acasă și ultima impresie contează. Un joc periculos. Am lângă mine un jucător (n.r. Straton), vreau să transmită, să dea dovadă de ambiție ieșită din comun ca să câștige. E periculos pentru că am auzit declarația antrenorului de la Sepsi, golul anulat perfect valabil al Voluntariului cu Dinamo și declarația lui Niculescu, de aceea consider că e un joc periculos Sper ca arbitrul Adrian Cojocaru să dea dovadă de un joc corect”, a spus Ionuț Popa.

Ionuț Popa a comentat și comunicatul LPF, în care e ușor ironizat pentru criticile aduse sistemului de desfășurare a Ligii I. ”Nu am o confruntare permanentă cu Liga, divergențe, au apărut pe Prosport niște lucruri de disputa pe care o am, nu știu dacă e dispută. E un comunicat apărut. Reamintesc că din punctul meu de vedere, să știe și Gino Iorgulescu și secretarul general, se bucură de un respect deosebit de la Ionuț Popa. Am dreptul să-mi expun părerea legată de campionat. Am mai spus că nu mi se pare bun un campionat cu play-off și play out, nu sunt de acord cu împărțirea punctelor. Vreau să le comunic dumnealor că Poli nu s-a salvat pe acest sistem, ci că a făcut 28 de puncte în campionat, și cu asta am încheiat”, a precizat tehnicianul lui ACS Poli.

”Am încercat în această săptămână să vorbesc cu echipa despre evoluția bună cu CFR, că pot arăta mai multe. Când sunt motivați pot să bată pe oricine și dorința mea e să batem pe Dinamo”, a adăugat Popa.

”E un meci destul de greu pe care dorim să-l câștigăm. E un derby, a fost o rivalitate mare mereu.


Dorim să câștigăm și noi. Câteodată ne-am mulțumit cu un egal, acum nu… Când suntem uniți putem câștiga și împotriva Stelei deși am pățit-o rău în acest sezon”, a spus și Cătălin Straton. Portarul a câștigat litigiul cu clubul pentru prime de instalare și salvare de retrogradare. ”Sunt banii dânsului, pe care o să-i și primească. Sunt lucruri pe care le vom discuta între patru ochi”, a intervenit Radu Birlică.

A dispărut Crețu

Ionuț Popa nu se va putea baza pe Gabriel Cânu și Alexandru Țigănașu, accidentați. ”Nu pot alcătui cel mai bun 11. Dinamo susține că a pierdut patru jucători. Dar ceilalți, Oliva, Corbu… Sunt la fel de buni. Așa vreau să facă și jucătorii mei. Va trebui să ținem cont și de condițiile de joc. Așa cum am ținut partea jucătorilor când au pierdut. Cel mai greu e să pierzi iar când pierdeți iau eu vina asupra mea… Aștept enorm de mult de la ei”, a precizat antrenorul principal al bănățenilor.

O problemă mare extrasportivă e însă plecarea lui Valentin Crețu. Fundașul de 28 de ani a mai spus că se gândește ce va face după meciul cu Dinamo, din cauza situației financiare, dar se pare că a luat decizia înainte. Jucătorul ar fi plecat de duminică din Timișoara și nu a fost nici la antrenamentul de ieri, deși a fost învoit de Popa doar până miercuri. ”Mă deranjează atitudinea lui Crețu, care încă de sâmbătă am avut o discuție cu președintele că are probleme de familie și că trebuie să-l învoim… E un lucru inadmisibil, dar înaintea unui joc cu Dinamo să absenteze. Marți a fost învoit să vină miercuri. Eu am făcut un referat și l-am înaintat președintelui. E prima dată când un jucător trece peste voința mea… Înțeleg, dar și noi avem nevoie să terminăm bine campionatul. Să nu-mi ziceți că ceilalți nu simt… E un caz unic. Dacă astăzi nu vine nu mai face parte din lot pentru meciul cu Dinamo. Sunt mâhnit”, a conchis Popa.

Radu Birlică a fost tranșant: ”Dacă avem ofertă pentru Crețu va fi vândut”.

Sponsor o casă de pariuri

ACS Poli a prezentat azi și un nou sponsor. O casă de pariuri al cărei nume va apărea și pe spatele tricourilor. ”E un contract până în vară cu drept de prelungire. Va apărea pe tricouri. E un sponsor destul de consistent la bugetul clubului. Acest parteneriat a fost discutat din vară. Dânșii s-au decis acum pentru că clubul Poli atrage. Avem o imagine bună și suntem pe locurile 4-5 la media de spectatori… Mulțumesc partenerului, îl asigur că vom avea o imagine bună de viitor”, a precizat Radu Birlică.

”Reprezintă o oportunitate… Am ales acest proiect in condițiile în care echipa e pe 4 ca media de spectatori. Susținem alături de toți suporterii ACS Poli Timișoara”, a spus și Alex Constantin, reprezentantul firmei.

Partida ACS Poli Timișoara – Dinamo București se dispută luni, de la ora 20.00, în etapa a 22-a a Ligii I, ultima din acest an.

3 COMENTARII

  1. As dorii sa pun o intrebare tuturor factorilor decidenti de la ACS-POLI:
    Cine merita mai multa incredere si respect Bogdan Straut-TIMISOREANUL- care a dus greul competitiei anul trecut,a dat gol cu Mediasul , a scos penalty cu Voluntariul si a jucat constant, sau acest Cretu CARE in aparare a fost submediocru, dar ii se plateste salariul si te lasa la greu cand tie lumea mai draga???
    DACA GRESESC, VA ROG SA MA CONTRAZICETI.

  2. Dupa cate am inteles mai multi jucatori au intentia sa depuna actele la Federatie pt. a deveni jucatori liberi dupa meciu cu Dinamo. Pai eu ce sa zic, au acest drept si probabil profita dar daca ne gandim bine nu poti juca nemultumit si cu burta goala, au familii, vin sarbatorile iar Robu cu Birlica sunt in lumea lor, propun sa nu i se dea salariu d-lui Robu 4-5 luni sa vedem daca mai vrea sa fie Primar….va doresc sarbatori fericite, dragi jucatoti ai clubului A.C.S Poli Timisoara !

  3. chestia asta cu Strauti n-am inteles-o nici eu. l-am considerat un fundas dreapa solid al campionatului cu care anul trecut s-a jucat cu succes. si anul asta in meciurile jucate a facut fata foarte bine. nu prea e deosebire intre el si Cretu, care ia cartonase galbene si rosii cu duiumul. la inceputul campionatului am avut impresia ca e accidentat de aceea nu joaca, dar se pare ca nu a fost asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.