Controale și amenzi de peste 50.000 de lei, într-o singură zi, pe...

Controale și amenzi de peste 50.000 de lei, într-o singură zi, pe strada Brâncoveanu, după incendiul devastator

0
DISTRIBUIȚI

Magazinele de pe strada Constantin Brâncoveanu din Timișoara sunt pline de nereguli. O dovedesc noile controale făcute de pompierii timișoreni la respectivele societăți comerciale.

Doar ieri, echipaje specializate de la ISU Banat au efectuat patru controale privind apărarea împotriva incendiilor. Au fost constate 15 nereguli, pentru care s-au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, din care 10 avertismente și 5 amenzi, în cuantum de 69,500 lei.

ISU Timiș precizează că „principalele nereguli constate au fost:
– lipsa autorizației de securitate la incendiu, la două din cele patru obiective verificate;
– exploatarea instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații;
– căile de evacuare sunt îngustate prin amplasarea de materiale- manechine, confecții textile, încălțăminte-, care reduc lățimea liberă de circulație;
– iluminatul de securitate pentru evacuare funcționează particular”.

Pompierii timișoreni vor continua controalele și în zilele următoare.


Conducerea ISU Banat a suplimentat numărul echipajelor specializate pentru a fi siguri că vor putea verifica toate societățile comerciale care au activități în zonă.

Conducerea ISU Banat a declarat încă de ieri că incendiul de dumincă putea fi evitat dacă reprezentanții magazinelor respectau legea privind securitatea la incendiu.

Mai multe magazine au fost mistuite de flăcări, iar un om și-a puerdut viața în incendiul devastator de duminică noaptea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.