Incendiu puternic la o casă din vestul țării: intervenție de trei ore,...

Incendiu puternic la o casă din vestul țării: intervenție de trei ore, drum important blocat FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Un incendiu care a izbucnit în această noapte într-o comună din Caraș-Severin a dat peste cap nu doar somnul liniștit al localnicilor, din cauza unei intervenții majore de peste trei ore, ci și circulația rutieră între Lugoj și Reșița, scrie infocs.ro.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic-Detașamentul Reșița au fost solicitați să intervină, azi-noapte, în localitatea Soceni, în urma unui apel la numărul de urgență 112. Un bărbat din localitate a văzut fum pe acoperișul vecinilor și a dat alarma, inclusive la forțele de ordine. Focul a izbuncit în zona acoperișului, iar în casă dormeau doi bătrâni care au fost evacuați fără să fie afectați. Focul a cuprins acoperişul unei locuinţe și al unor anexe gospodărești. După o intervenţie care a durat mai bine de 3 ore, focul a fost stins, pompierii salvând bunuri, printre care o casă nou construită lipită de cea care a luat foc. Valoarea bunurilor salvate trece de 50.000 de euro. Au ars podul casei în totalitate pe o suprafaţă de peste 120 de mp, bunuri depozitate în pod până la terminarea casei cele noi, peste o tonă de porumb și produse din carne de la doi porci sacrificați cu câtea zile în urmă. Pagubele materiale sunt însemnate și se apropie de aproximativ 10.000 de euro.â

 Pompierii au fost ajutați de săteni, care au tras furtunuri de la hidranții din marginea drumului.


În urma cercetărilor, s-a stabilit că incendiul a fost provocat de coşul de fum care era deteriorat și nu era curățat corespunzător. Datorită furtunurilor trase de la hidranți peste carosabil, circulația pe DN 58A, drum ce leagă Reșița de Lugoj, a fost oprită aproape o oră.

Foto&video: infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.