Timișoara a bătut Steaua la baschet, deși jucătorii încă își așteaptă două...

Timișoara a bătut Steaua la baschet, deși jucătorii încă își așteaptă două salarii. Motivul pentru care banii întârzie. Gafă incredibilă făcută de stafful bucureștean

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

BC SCM Timișoara a obținut o victorie importantă în Liga Națională cu adversarul al cărui nume i-a terorizat pe bănățeni în urmă cu o zi, dar în alt sport. ”Leii” au învins CSM Steaua București cu 86-83 (50-38), în ciuda problemelor financiare care le afectează de câteva luni pe toate echipele de sub aripa Primăriei Timișoara. Jocul disputat de Ziua Națională a fost marcat și de un eveniment rar la acest nivel, în sfertul 2 roș-albaștrii au încălcat chiar regula privind prezența obligatorie a unui jucător român în teren.

Tudor Costescu a apelat la un prim 5 format din Popa Calotă, Komatina, Gheorghe, Jeremic și Drăgușin. Primul sfert a fost foarte echilibrat și s-a încheiat cu un avantaj destul de fragil pentru gazde: 24-20. Meciul a continuat într-o manieră asemănătoare din acest punct de vedere, dar ”declicul” vine la jumătatea sfertului secund. În mod uluitor oaspeții îl schimbă pe Fraseniuc cu Boone și rămân astfel fără românul obligatoriu în teren. Un mod aparte de a marca 1 Decembrie. Culmea, fapta e sesizată de un jucător al ”leilor”, Popa Calotă iar arbitrii acordă greșeală tehnică la banca Stelei. Într-un moment în care tabela arăta 29-29. BC SCM Timișoara profită de aruncarea liberă și posesie distanțându-se apoi la 33-29. În fine, o nouă triță a lui Mijajlovic, în formă azi de la distanță, stabilește scorul primei jumătăți a meciului, dar și cea mai mare diferență de până atunci (+12). La reluare Steaua se apropie periculos pe tabelă încă din sfertul 3, 55-53. Imediat însă BCT are răspuns și merge la +11 grație aceluiași Mijajlovic. Acesta repetă figura și cu o nouă triță își duce echipa la 70-58 înaintea ultimei pătrimi, o simetrie aproape perfectă cu sfertul precedent.

Cursa de-a șoarecele și pisica nu se încheiase încă și Steaua CSM revine pe tabelă și în sfertul 4. Când mai erau două minute și câteva secunde din meci cele două erau despărțite de doar cinci puncte (80-75), pentru ca, mai apoi, șa 82-75 oaspeții să beneficieze un antisportiv dictat ușor la Komatina. 85-83 indica tabela cu 15 secunde rămase după o nouă șarjă a lui Taylor. În fine, același american nu a mai găsit soluția peste alte cinci secunde, când o triță putea însemna prelungiri.

Până la urmă a fost o victorie meritat de BC SCM, care, în ciuda problemelor, cu doar două înfrângeri în șase jocuri, urcă în vârful ierarhiei până la disputarea celorlaltor partide din weekend.


Cel mai bun marcator al ”leilor” în prima zi de iarnă a fost americanul Adrian Diaz, autor a 22 de puncte. El a fost urmat dintre colegi de: Mijajlovic (21), Komatina (15), Popa Calotă (8), Drăgușin, Jeremic (7), Burdgess (4) și Păun (2). De partea cealaltă Brandon Taylor a fost cel mai bun marcator al Stelei și al partidei, cu 24 de puncte. Pentru BC SCM Timișoara urmează peste zece zile un joc pe terenul Oradiei.

”E responsabilitatea mea”

”Evident defensiva noastră nu a fost la înălțime pentru a câștiga în deplasare. E aceeași poveste ca la Craiova sau Sibiu… Nu te poți baza doar pe punctele marcate. Am pierdut meciul dinainte de start. Jucătorii nu au fost pregătiți să joace ceea ce am făcut la antrenamente… Am făcut multe greșeli. Cu tot respectul pentru Timișoara, au jucat mai tare ca noi, și e important asta. Taylor în final nu a faultat, poate s-a gândit mai mult la faulturile lui”, a spus Jukka Toijala, ”principalul” Stelei, despre meciul de azi.

Deși are un staff care să-l ajute, finlandezul își asumă eroarea gravă din sfertul 2, când echipa sa a avut un moment cinci străini în teren: ”E o eroare a băncii noastre, nu am fost nici noi concentrați, am pus cinci străini, e responsabilitatea mea. Nu am realizat. E o eroare stupidă și din partea mea, e foarte foarte rău”.

”Cred eu că e o victorie pe care am meritat-o pentru că am condus vreo 33 de minute. Poate pe final am avut puțin noroc. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru mobilizare și spiritul de luptă. E un succes de care aveam nevoie… Acolo la acea eroare poate s-a produs o fisură în jocul lor, dar apoi au avut puterea să revină. Ne-ar fi avantajat mai mult să nu fi sesizat această abatare, dar e mai plăcută victoria obținută pe teren… Nu și-ar fi luat punctul de înfrângere, dar nu vreau să mă gândesc la acest lucru. Nu știu cine trebuie să sesizeze acea abatare, dar nu vreau să comentez arbitrajul”, a spus și Tudor Costescu, tehnicianul lui BC SCM Timișoara.

Se așteaptă banii, jucătorii puteau să plece

Componenții BCT-ului, la fel ca ai celelaltor grupări care fac parte din SCM, clubul autorităților, nu și-au văzut banii din salarii de mai bine de două luni. Se pare că întârzierea e motivată de faptul că Primăria Timișoara s-a preocupat în această perioadă de alte investiții, chiar dacă obligațiile către cluburile sportive ar trebui să reprezinte o chestiune separată. Din ultimele informații restanțele sunt așteptate să fie achitate în perioada 7-8 decembrie, altfel lucrurile pot lua o întorsătură gravă, jucătorii fiind convinși să nu-și depună memorii, căci o mare parte dintre ei puteau să plece deja. Conducătorii se feresc să comenteze situația iar directorul SCM, Radu Țoancă, e plecat în Anglia în această perioadă.

”Ei sunt profesioniști, se comportă în orice condiții merituos. Nu a dat niciunul impresia că nu vrea să joace. Nu e ușor, dar tocmai de aceea am ținut să-i felicit pentru profesionalism”, a conchis Tudor Costescu despre situația banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.