Valentin Crețu și-a luat adio de la ACS Poli: ”Ne-am înțeles ca...

Valentin Crețu și-a luat adio de la ACS Poli: ”Ne-am înțeles ca oamenii”. Un jucător de la Ripensia se antrenează sub comanda lui Popa FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Adrian Zaluschi, dreapta, se antrenează cu ACS Poli

Zi plină la ACS Poli. Timișorenii au ajuns mai devreme la un acord cu Valentin Crețu, fundaș de care se despart după doar șase luni. În schimb, Ionuț Popa a avut astăzi și nume noi la pregătire. Unul dintre jucătorii doriți de la Ripensia, Adrian Zaluschi, s-a antrenat în premieră cu formația de primă ligă.

Valentin Crețu e de azi istorie pe Bega. Fundașul dreapta și-a luat azi rămas bun de la acum foștii colegi de la Timișoara. ”Ne-am înțeles de comun acord, de azi sunt jucător liber. A fost frumos, mă așteptam la mai multe, e decizia mea să-mi găsesc altceva, mai bun. Nu știu dacă se va întâmpla așa, eu sper să găsesc ceva cât de cât să fiu liniștit. Nu credeam că mă voi înțelege așa devreme, dar sunt mulțumit pentru că ne-am înțeles cum trebuie să o facă oamenii. Mi-am dorit să plec, de vreme ce mi-am depus actele. Nu știu unde voi merge”, a declarat Valentin Crețu.

Fundașul s-ar afla pe lista Iașiului, pont dat chiar de Ionuț Popa la conferința de ieri, dar și pe cea a Chiajnei, grupare care are avantajul apropierii de capitală. Jucătorul ar fi avut șanse mari să fie declarat liber la 10 ianuarie, dar a ajuns mai rapid la un acord clubul inclusiv din punct de vedere financiar. El părăsise echipa înainte de jocul cu Dinamo, dar se antrenase ieri. ”Numai domnul Popică nu a înțeles situația. L-am sunat după meciul cu CFR. Soția mea a avut probleme cu sarcina și a trebuit să merg la București. I-am explicat, domnul primar m-a învoit, nu m-a înțeles domnul Popa… Îmi doream de mai demult să plec oricum… Vreau să fac mai mult în viața mea de fotbalist, am făcut deja 29 de ani. Primul obiectiv e să-mi găsesc ceva afară. M-au sunat și ei (n.r. Iași), mai multe echipe, dar nu vreau să mă mai grăbesc. Trebuie să aștept. Am renunțat la o parte din bani, nimeni nu pleacă cu toți banii de aici. Așa e omenesc, am renunțat și eu, a fost okay din moment ce ne-am înțeles. Nu poți să pleci liber și cu toți banii… E foarte greu ca Poli să ajungă în play-off… Sper să se salveze și să fie mult mai puternică în sezonul următor. Eu credeam că va fi mai bine, cu speranța asta am venit”, a conchis Crețu. Fundașul originar din Buzău a bifat 15 meciuri în Liga I pentru bănățeni.

Un alt jucător care are șanse mari să plece, Cătălin Straton, s-a pregătit azi cu ACS Poli după ce nu a fost prezent la reunire.


”Din câte am vorbit cu el (n.r. Straton) și el vrea, nu știu dacă s-au înțeles încă…”, a precizat Valentin Crețu.

Zaluschi, principala noutate

În schimb, la capitolul nume noi, cel puțin în pregătiri, figurează Adrian Zaluschi. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani de la Ripensia s-a antrenat azi în premieră cu ACS Poli. De la ”Ripi” era dorit și golgheterul Mediop. ”Zalu” a avut 19 apariții și a marcat două goluri în toamnă pentru roș-galbeni în B. În condițiile în care Straton pleacă, timișorenii ar putea să-l ia înapoi de la Ghiroda pe juniorul Mario Contra, tânărul portar a fost și el prezent la pregătire astăzi. A lipsit, în schimb, Alex Popovici, se pare că atacantul revenit din Azerbaijan se mai gândește dacă va semna contractul propus în forma sa actuală.

25 de jucători a avut azi Popa sub comandă, printre ei fiind în continuare și numeroși tineri din propria pepinieră. Jucătorii au avut azi parte și de o micuță galerie la tribuna terenului de antrenament. Peste două zile în Banat e așteptat și tunisianul Rami Bedoui, fundașul va avea discuția finală cu oficialii timișorenilor în țară. În altă ordine de idei, timișorenii și-au mai completat o dată rezervată pentru teste, pe 27 ianuarie vor juca în Ungaria cu maghiarii de la Kisvarda (locul 2 în NB II).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.