Timișoara Saracens s-a revanșat la Batumi. Campioana României are prima șansă la...

Timișoara Saracens s-a revanșat la Batumi. Campioana României are prima șansă la calificare după succesul din tur în fața georgienilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / Timișoara Saracens

Timișoara Saracens s-a impus în cel de-al doilea joc disputat în Georgia în această iarnă. Bănățenii au învins-o cu 11-6 (3-3) pe RC Batumi la ea acasă în primul meci din fazele eliminatorii ale ER Continental Shield. Duelul s-a încheiat într-o adevărată mlaștină iar jocul a avut durata unui meci de fotbal, dar finalul a fost dominat de vizitatori.

Gazdele de la Batumi puteau deschide scorul după nici patru minute de joc, dar au ratat o lovitură de pedeapsă de la distanță. Georgienii au fost mai insistenți în primul sfert de oră, dar bănățenii au scăpat de câteva momente grele și au trecut oarecum la conducerea jocului. Unul afectat destul de mult de terenul ud. Timișorenii aveau să rateze la rândul lor o penalitate după jumătate de oră. Deși era într-o poziție excelentă Manumua a trimis pe lângă buturi spre bucuria gălăgioșilor fani din singură tribună a arenei. După o nouă fază prelungită de atac Jody Rose hotărăște să finalizeze și marchează un drop goal prin care deschide scorul în minutul 36.


Avantajul a durat însă doar trei minute, căci georgienii au făcut 3-3 în urma unei lovituri de pedeapsă. Acesta avea să fie și scorul la pauză.

În partea a doua timișorenii au înscris singurul eseu al întâlnirii, prin Rădoi. Reușita a rămas fără transformare astfel că scorul a rămas strâns (3-8). Mai mult, gazdele reduc din diferență tot în urma unei penalități, 6-8 deși Batumi era temporar în inferioritate numerică. După o oră de joc Sosene Anesi a efectuat mai multe schimbări. Intrat mai devreme, Simionescu a fost aproape de al doilea eseu românesc în minutul 64, dar arbitrul a decis că Manumua a făcut înainte în momentul ”assistului”, jucătorul Timișoarei fiind contrat puternic de un adversar. Mai mult, în prelungiri Gabriel Conache a închis tabela: 11-6, în urma unei noi lovituri de pedeapsă. Finalul îndelung prelungit a fost abordat de bănățeni în jumătatea adversă. În mocirlă oaspeții s-au dovedit mai puternici, mai ales că rezervele se ridică la nivelul titularilor.

Returul jocului din prima fază eliminatorie a competiției continentale are loc sâmbăta viitoare pe Cluj Arena. Câștigătoarea va înfrunta formația care se impune în duelul Heidelberg – Calvisano. Premiul final e un loc în grupele Challenge Cup 2018-19.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu (cpt.), Morrison, V. Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Shennan, Umaga, Manumua, Lemnaru, Vl. Popa. Rezerve: Sabău, Apoua, Mariș, Ianuș, Doyle, Luiters, Simionescu, Conache. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.