Gaşca lui Călin Bârcean nu poate sta liniştită: cântare de succes pentru...

Gaşca lui Călin Bârcean nu poate sta liniştită: cântare de succes pentru Pragu de Sus şi Mircea Vintilă la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Teoretic, muzica celor de la Pragu de Sus se situează undeva la limita dintre folk şi rock. Practic, în concerte, formaţia, care anul acesta împlineşte 14 ani de existenţă, abordează un soi de pop – folk – rock şlăgăros de tipul „singalong“, o muzică făcută pentru oamenii cărora le plac refrenele uşor de fredonat după o săptămână istovitoare la servici. Observaţia de mai sus a fost vizibilă cu ochiul liber aseară la The Note Pub, unde băieţii care îl au ca solist pe Călin Bârceanu au avut parte de un public numeros, care a creat o atmosferă energizantă la faţa locului.

Alături de piesele proprii – care de această dată au fost majoritare – trupa a interpretat şi nelipsita „Nimeni nu-i aşa perfect ca şefu’/Nici un fir de păr pe piept… ce om !“ a lui Alexandru Andrieş sau „Pseudofabula“ celor de la Roşu şi Negru, ambele cântate la unison de cei prezenţi. Îndemnurile repetate ale solistului Călin Bârcean adresate publicului sub forma „acum toată gaşca“ şi desele sale „perindări“ în rândul publicului au destins atmosfera, numeroasele aplauze de la finalul primei părţi a concertului consfinţind o seară agreabilă pentru amatorii de piese melodioase.

Din repertoriu nu a lipsit nici melodia „Te voi chema“, piesa cu care Pragu de Sus va concura în semifinala concursului Eurovision România. În a doua parte a spectacolului, „lordul muzicii folk româneşti“, Mircea Vintilă a demonstrat că porecla sa este cât se poate de potrivită, piesele sale având parte de un succes fulminant în rândul publicului.

Foto: Olariu Iulian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.