Simona Halep, pentru a treia oară în sferturile de finală ale Australian...

Simona Halep, pentru a treia oară în sferturile de finală ale Australian Open. Când îşi va afla următoarea adversară

0
DISTRIBUIȚI

Simona Halep a evoluat azi-dimineaţă în optimile de finală ale Australian Open, primul turneu de grand slam al anului. Adversara numărului 1 mondial WTA a fost japoneza Naomi Osaka, aflată pe poziţia a 72-a a clasamentului, care le-a lăsat în afara turneului din Australia pe Vesnina, respectiv Barty, favorita publicului, eliminată în 16le de finală. În precedentele două întâlniri directe, românca a învins-o pe niponă, prima dată în 16-le de finală de la Roland Garros, în 2016, cu scorul de 2-1 la seturi, respectiv anul trecut, la Miami, cu acelaşi scor. Momentele importante ale jocului din această dimineaţă au fost tratate cu maturitate de Halep, care a câştigat partida într-o oră şi 19 minute, cu 2-0 la seturi.

Halep nu a avut un început uşor de partidă. Forţa fizică superioară a japonezei de origine haitiană şi-a spus cuvântul în schimburile de mingi prelungite, mai ales pe serviciul constăncenţei. Momentele sensibile din primul set au fost gestionate cu calm de Halep, astfel că, la scorul de 3-2 pentru Osaka, reprezentanta României a salvat patru mingi de break, pentru a restabili egalitatea.


A fost momentul cheie, care a deschis drumul către câştigarea primului set. A urmat un break reuşit de Halep pentru 3-4, astfel că, imboldului pozitiv i-a succedat un serviciu făcut cu lejeritate şi de încă un break, pentru 3-6.

La începutul setului secund Simona Halep s-a aflat la serviciu, însă adversara sa a reuşit să facă primul break şi să pornească astfel cu dreptul în setul care reprezenta şansa de a trimite partida în decisiv. Reacţia liderului mondial a fost una pe măsură. Românca a făcut rebreak, însă a avut probleme când s-a aflat în poziţia de a servi, întrucât i-a dat adversarei două şanse de a trece în avantaj, nefructificate de Osaka.

O situaţie asemănătoare cu cea din primul set, atunci când nipona a ratat şansele de a prelua iniţiativa, urmate de game-uri pierdute pe serviciu. Simona Halep şi-a construit punctele cu migală, multe finalizate cu voleu drive în urma urcărilor la fileu. A fost 3-1 pentru numărul 1 mondial WTA, care şi-a făcut mai apoi cu lejeritate serviciul, câştigat cu 40-0. Starea de oboseală în urma partidei cu Davis nu a fost arătată deloc, dar nici problemele la gleznă, întrucât Halep a bifat a treia victorie în duelurile contra lui Naomi Osaka şi totodată a treia calificare în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne.

Simona Halep o va întâlni în faza următoare a Australian Open pe învingătoarea dintre Strycova şi Pliskova, ambele din Cehia, care se vor întâlni în dispută directă astăzi, de la ora 12.00 a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.