Simona Neumann, despre acuzațiile aduse de Nicolae Robu: „Nu cred că minte,...

Simona Neumann, despre acuzațiile aduse de Nicolae Robu: „Nu cred că minte, cred că a fost dezinformat” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Culturală Europeană 2021, a fost prezentă în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a răspuns în premieră acuzațiilor lansate în spațiul public de primarul Nicolae Robu, și nu numai. Lipsa de deschidere și acapararea proiectului de către o persoană sau un grup au fost printre acuzele aduse de edilul-șef al Timișoarei.

„Nu mă surprinde. E un proiect greu oriunde în Europa și se întâmplă peste tot astfel de lucruri. Am fost avertizată de comisia de monitorizare a Uniunii Europene despre faptul că vor exista oameni care au alte interese”, și-a început discursul Simona Neumann. Directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 a comentat acuzațiile lui Nicolae Robu ca fiind generaliste și crede că în spatele lor se ascund alte motive. „Avem ușile deschise de dimineața până seara târziu. Primim pe toată lumea, lucrăm cu sute de timișoreni, oameni de cultură, organizații. Proiectul a fost făcut cu ajutorul multor entități”, a declarat Simona Neumann.

Lipsa de informare și transparență au fost alte buline negre pentru care Primăria Timișoara a arătat cu degetul Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. „Avem un plan de proiecte pentru anul 2018 care a fost trimis către primărie în decembrie. A fost elaborat cu ajutorul a 112 entități culturale din Timișoara. Primăria a fost reprezentată de viceprimarul Dan Diaconu, în 4 decembrie. Conform statutului, lucrăm foarte transparent. După ce proiectul va fi aprobat, îl anunțăm public. E în interesul nostru să facem prezentarea”, a opinat Simona Neumann.

Întrebată dacă crede că există lipsă de comunicare între Nicolae Robu și Dan Diaconu, invitata PRESSALERT LIVE a spus că „domnul viceprimar nu știa de baza declarațiilor, ce a determinat acele declarații din 19 ianuarie, dar sunt sigură că printr-un dialog normal putem continua colaborarea.


E proiectul comunității, așa a fost gândit și așa se derulează”.

Primarul Timișoarei a mai spus despre conducerea asociației că, pe parcurs, ar fi refuzat mai multe persoane care voiau să se implice și din punct de vedere financiar. „Trebuie să fiu într-o zi foarte proastă să refuz sponsorizările sau oamenii de afaceri ce vor să fie implicați. Sunt foarte importante sponsorizările, m-aș bucura să intre în asociație ca membrii cotizanți oameni de afaceri, întreprinderi mici și mijlocii sau chiar multinaționale”, a specificat Simona Neumann.

Președintele executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană pune acuzațiile primarului Nicolae Robu pe baza faptului că a fost dezinformat. „Nu cred că minte Robu, cred că a fost dezinformat. Eu am doar declarația respectivă. A existat un om de afaceri care conduce un ONG, care ar fi vrut să intre ca și ONG în asociație, dar asta e cu totul altceva. ONG-urile au taxă de cotizație de 200 de lei pe an, dar bănuiesc că nu la asta s-a referit în declarația respectivă. Nu ca business a propus asocierea, ci ca ONG”, a menționat Simona Neumann la PRESSALERT LIVE.

Cu subiect și predicat, Nicolae Robu l-a acuzat și pe consultantul artistic al asociației de „conduită arogantă”, spunând că „nu avem nevoie de el, îi vom spune să plece”. „Nu știu la ce se referea concret. Problemele le vom ridica și în echipă. Pentru că vrem să fie o organizație care funcționează normal, concret, consultantul, sau orice om din echipă, ar trebui să plece atunci când nu este eficient sau când face greșeli grave. Cred că domnul primar a fost sub influența unor persoane care i-au prezentat o situație pe care nu o cunosc”, și-a exprimat punctul de vedere Simona Neumann.

Nicolae Robu a mai promis că se va implica personal în activitatea asociației, pe care o va controla îndeaproape. „Este un semnal foarte bun. E proiectul orașului, iar reprezentantul este primarul. Este o veste bună! Planificare există, a existat și în 2017, iar cel de anul acesta a fost discutat în board-ul din 4 decembrie și trimis primăriei”, a comentat Simona Neumann, președintele executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.