Timișoara, în regulă pentru organizarea Campionatului European de 24 Ore Alergare în...

Timișoara, în regulă pentru organizarea Campionatului European de 24 Ore Alergare în Parcul Copiilor. Ce au spus reprezentanții IAU despre condiții

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara va găzdui în luna mai, în premieră pentru atletismul din România o competiție continentală. E vorba de Campionatul European de 24 Ore Alergare de sub egida IAU (Asociația Internațională de Ultraatletism, ai căror reprezentanți au verificat în acest weekend condițiile de pe Bega. La competiție sunt așteptați aproape două sute de sportivi din 26 de țări iar locația acesteia nu necesită o infrastructură deosebită, capitol la care Banatul suferă. Circuitul concursului e stabilit în Parcul Copiilor ”Ion Creangă”.

Timișoara va găzdui competiția continentală în 26-27 mai a.c. Reprezentanții IAU au făcut în acest weekend o vizită obligatorie în Capitala Banatului pentru a verifica organizarea. Primele cuvinte ale acestora au fost în limba română. ”Mulțumesc pentru ospitalitate, mă bucur să fiu la Timișoara”, a spus Francisco Antonio Sanchez Rico, IAU General Coordinator. ”E prima dată în Timișoara și prima dată în România când organizăm competiția aceasta, suntem încântați. Prima impresie e plăcută pentru că am văzut o organizare fantastică, o familie care se află în spatele competiției. Organizarea a fost foarte profesionistă. Itineriarul cursei, in special, locația pentru deschidere și închidere e foarte frumoasă. Orașul e foarte plăcut, cred că vom avea o competiție foarte bună. Cred că va fi unul dintre cele mai bune concursuri 24 Ore (…) Întâlnirile au fost productive”, a continuat oficialul spaniol în limba engleză. Acesta a fost însoțit de Francisco Montanes Gomez, IAU Technical Delegate, care de asemenea a adresat câteva cuvinte de mulțumire în limba noastră.

Astăzi, la Primăria Timișoara a fost înmânat și steagul competiției Dianei Amza, președintele Comitetului de organizare al Campionatului European de alergare de la Timișoara.


”Lucrurile au decurs bine în weekend. FR Atletism e coorganizator al competiției”, a precizat Diana Amza.

De la minusul infrastructurii, la lauda de sine a primarului

Florin Florea, președintele FR Atletism, a ținut să precizeze că orașul de pe Bega ar avea nevoie de o infrastructură serioasă pentru competițiile claisce de atletism. ”Premisele sunt foarte bune… Faptul că se desfășoară La Timișoara face parte din planul FRA. Sportul in România trebuie să se dezvolte in parteneriat cu autoritățile publice locale. Noi oferim sprijin. Sunt sigur că foarte mulți timișoreni vor participa la evenimente. Chiar dacă e o competiție atipică, de alergare. Eu sunt foarte mulțumit ca și conducător de federație că am găsit un loc bun de dezvoltare. Sunt diverse lucruri de pus la punct. Nu ascund că o pistă de atletism pentru a aduce competiții internaționale la Timișoara e necesară, în memoria Iolandei Balaș”, a precizat președintele FR Atletism.

Primarul Nicolae Robu nu s-a putut abține la începutul conferinței fără a vorbi de veșnica ”durere”, echipa de fotbal ACS Poli, care aseară a pierdut, scor 1-2, cu Iași: ”nu am pierdut rușinos, o repriză am jucat chiar bine cu o echipă bună care a bătut cu 4-0 in deplasare o echipă mai bine clasată ca noi”. Cât despre discuția legată de o arenă dedicată atletismului s-a ajuns la concluzia că doar actualul primar a făcut ceva în acest sens, când era rector UPT s-a modernizat ”Știința” cu actuala pistă de atletism. Stadionul cochet, dar micuț al universității, nu e suficient pentru a aduce o competiție importantă la Timișoara. Edilul e convins că cei 170 de sportivi și alți o sută de delegați, din circa 26 de țări, care vor sosi la marele concurs de alergare vor rămâne impresionați de viitoarea Capitală culturală europeană. Cu această ocazie România va avea de asemenea în premieră un lot reprezentativ de ultraatleți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.