Premierul Bulgariei a trimis un avion guvernamental pentru a prelua aproape 100...

Premierul Bulgariei a trimis un avion guvernamental pentru a prelua aproape 100 de cetățeni blocați pe Aeroportul Timișoara. Ce s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 100 de cetățeni bulgari sunt blocați pe Aeroportul Internațional Timișoara de aproximativ 18 ore. Aceștia s-au urcat în avionul operat de compania Ryanair pe ruta Londra – Sofia, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile aeronava a fost redirecționată spre aeroportul timișorean, pe care a aterizat aseară, la ora 21.30.

O parte dintre pasageri au preferat să plece cu autocarul spre Sofia, o parte au fost de acord să fie cazați la hotel, iar alții au rămas pe Aeroportul Timișoara. Astfel, astăzi, premierul Bulgariei, Boiko Borisov a ordonat trimiterea unui avion guvernamental pentru preluarea cetățenilor rămași în capitala Banatului.

Pasagerii bulgari au susţinut că nu au primit asistenţă consulară din partea reprezentanţelor diplomatice bulgare din România, potrivit site-ului Novinite.com.

„Li s-au pus la dispoziție pasagerilor mâncare și tot ce au avut nevoie pentru a avea o ședere plăcută. De asemenea, pasagerilor li s-a pus la dispoziție salonul oficial al aeroportului. Din totalul de 173 de pasageri, șase dintre ei au fost copii, 62 au plecat cu autocarul către Sofia, aseară, doi pasageri au plecat astăzi către Londra, aeroportul din care au plecat, 23 de pasageri au dorit hotel aseară, tuturor li s-a pus la dispoziție hotel, dar restul au refuzat cazarea, nu voiau să piardă următorul zbor.


Au primit asistență din partea consului onorific al Bulgariei. Avionul guvernamental a plecat la 16.00, va ateriza la ora 17.00 pe aeroportul din Timișoara și decolează la aproximativ 30 de minute de la aterizare”, ne-a declarat directorul operațional al Aeroportului Internațional Timișoara, Simionescu Ciprian.

De asemenea, reprezentanții aeroportului timișorean mai anunță că, ieri, și cursa Munchen – Sibiu, operată de compania Lufthansa, a ajuns la Timișoara, iar pasagerii au fost debarcați și au plecat spre Sibiu cu autocarele.

Totodată, alte patru zboruri regulate de la și spre Aeroportul Timișoara au fost afectate. Astfel, din cauza condițiilor meteo din București, cursa Otopeni – Timisoara a avut o întârziere la sosire de peste 80 de minute, întârzierea afectând implicit și zborul retur Timișoara-Otopeni.

De asemenea, cursa Otopeni- Timisoara a înregistrat o întârziere de 88 minute, tot din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din București. Cursa retur, Ryanair Timişoara-Otopeni a decolat spre București cu o întârziere de 135 de minute, la ora 21.33, însă după 60 de minute s-a întors din zbor din cauza vizibilității scăzute de la Otopeni. Pasagerii au fost debarcați și au rămas la Timișoara, urmând să fie redirecționați spre o altă cursă a companiei.

„În această perioadă, Aeroportul Internațional Timișoara funcționează în parametrii normali, specifici sezonului rece. Pe timp de iarnă, zborurile pot suferi întârzieri de 15-20 de minute din cauza operațiunilor de degivrare și antigivrare care se fac la aeronave, înainte de decolare”, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.