Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu mai are voie să interneze...

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu mai are voie să interneze pacienți în saloane de coșmar. Cu ce amenzi s-a ales

0
DISTRIBUIȚI

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș au finalizat controlul la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, început la primele ore ale dimineții după ce în spațiul public au apărut mai multe fotografii în care erau imortalizate condițiile jalnice în care erau internați pacienții în unele saloane.

Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș, ne-a declarat că Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei pentru condițiile din saloanele în care erau internați unii pacienți pe Secția de Pneumologie. De asemenea, unității medicale i-a fost interzis să mai interneze bolnavi în astfel de saloane.

“Spitalul a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru condițiile din saloanele în care au fost pacienți internați.


De asemenea, au mai fost amendați doi asistenți medicali: unul cu 1.000 de lei, pentru că a colectat deșeuri necorespunzător, iar altul cu 600 de lei pentru că grupurile sanitare nu erau dotate cu materiale de igienă individuale pentru pacienți. Totodată, inspectorii au interzis alte internări în saloanele cu probleme. Rezultatele controlului vor fi trimise la Ministerul Sănătății”, a afirmat Dana Șpac.

Reamintim că două fotografii realizate în Secția de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara și postate pe Facebook, în acest weekend, au devenit virale. În imagini apar doi bătrâni internați într-un salon care arată jalnic: pereții sunt murdari, mobilierul este vechi, iar în geamuri sunt puse cearșafuri în loc de perdele.

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, ne-a declarat că fotografiile sunt realizate pe Secția de Pneumologie, la etajul al doilea, în saloane scoase din funcțiune, dar în care s-au făcut internări din cauza numărului prea mare de bolnavi.

Pe de altă parte, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a scris, ieri, pe contul său de Facebook, că alta este, de fapt, fața Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, postând și câteva fotografii dintr-o altă secție modernizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.