„Revoluția de la Timisoara“, un album omagiu adus libertății câștigate în 1989....

„Revoluția de la Timisoara“, un album omagiu adus libertății câștigate în 1989. Ce moment crucial pentru România va fi inclus pe disc

0
DISTRIBUIȚI
Tavi Scurtu pregătește un album dedicat Revoluției de la Timișoara

Toboșarul și producătorul muzical Tavi Scurtu pregătește un proiect deosebit, un album discografic numit „Revoluția de la Timișoara“, care vrea să sublinieze importanța evenimentelor desfășurate în decembrie 1989 în orașul nostru, dar și despre scena muzicală din Timișoara.

„Din mai multe motive, mi-am ales ca unul din pseudonime pentru activitatea de producător de hip hop abstract sintagma punct8. Din motive evidente, și cu conotații chiar dincolo de politică. Mi-a venit ideea de a produce un disc intitulat Revoluția de la Timișoara, care să vorbească și despre Revoluție, dar și despre scena muzicală timișoreană, care, în opinia mea și a altora, a fost mereu una din cele mai avansate din România, și care încearcă să depășească limitele și stagnarea artistică.
Discul va fi bazat pe samples–eșantioane, fragmente muzicale digitalizate și recontextualizate- din muzica unor formații timișorene de rock și nu numai, cum ar fi Post Scriptum (formația în care au activat mentorii mei Toni Kuhn și Miși Farcaș), Pro Mu

sica, Progresiv TM , Survolaj, Implant Pentru Refuz, Arca, Quo Vadis, Arc Gotic, Radical din Val, Egocentrics, Paratrăznet, Outernational Space Gipsy Consortium, Brigada Artistica Urbană, Methadon Skies, Haos, Chin, Grupul Contur, Umbre Zidite, Neurotica, Bio, Coroziv, Burning Table, Blazzaj, Era Ticăloșilor, Stage Dive, Bega Blues Band, și multe altele, din scena de rock și nu numai, fiind și un omagiu și un tribut adus creativității și spiritului creator al Timișoarei, așa cum l-am experimentat fiind o parte a acestei scene timp de 23 de ani. Evident, vom folosi și samples de muzică electronică timișoreană, pentru că ea este foarte relevantă pentru peisajul cultural românesc, mai ales prin organizațiile anonim tm și TM Base, alături de care am participat la organizarea unor festivaluri legendare deja, cum ar fi TM BASE și 48 de Ore“, a povestit Tavi Scurtu.

Foto: Constantin Duma

Artistul intenționează să lanseze acest disc prin câteva concerte în care sa fie prezenți majoritatea celor implicați în proiectul de studio, acestea urmând să se desfășoare în 15 decembrie 2018 la Timișoara și în 22 decembrie la București.

„Scopul proiectului este să aducă în conștiința publicului tânăr sau să readucă, pentru cei care erau deja născuți în 1990, adevăratele obiective și intenții ale Revoluției și Proclamației de la Timișoara, să elimine confuzia indusă intenționat în legătură cu ele și evenimentele care au modelat climatul social viciat de după 1990, să militeze pentru eliberarea față de manipulare și minciună, să îndemne la rezistență civică și să educe spiritul civic, să stimuleze formarea unei culturi a protestului, atunci când forțele opresive amenință libertatea ș i democrația.


Am reușit să obțin sprijinul organizației Made in TM, care și ea are o puternică contribuție în ultimii ani la consolidarea și promovarea scenei muzicale timișorene, pentru editarea pe vinil a discului pe care îl pregătesc. Discul va conține foarte multe samples din Proclamația de la Timișoara, așa cum a fost ea citită din balconul Operei, precum și diverse samples relevante din timpul Revoluției, al mineriadelor etc. Muzica va fi una în forță, directă, ce încearcă să reunească idealurile estetice ale jazz-ului, rock-ului, hip hop-ului și drum and bass-ului și să transceandă limitările stilistice, pentru a putea ajunge la cât mai mulți ascultători, dar mai ales pentru a aduce un sunet proaspăt, (cât se mai poate de) inovator”, a mai spus artistul timișorean.

Tavi Scurtu a enumerat și câțiva artiști cu care ar putea colabora. ”Alături de mine vor fi o serie de beat produceri și MC din toată țara, nume importante deja sau încă necunoscute, care au însă ca punct comun dragostea pentru idealul libertății. Printre potențialii colaboratori se numără Dan Mitrofan, Dru Klein, Nor Zeatic, Omu Gnom, Dan Habarnam, Nerub, MC Tina, Pietonul, Codin Oraseanu, DJ Dubase, Crispy Rolla, Dillimanjaro, Nerub, Suciu, Tavi Horvath, A-C Leonte, Radu Apreotesei, Suciu, BAU, Ciprian Costa, Gabriel Durlan (însărcinat cu partea de proiecții video), Cristiana Chivu, Irlo, The Twisters, Toni Kuhn, Omul Tzuc și mulți alții“, spune inițiatorul acestui amplu proiect muzical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.