Horia Colibășanu îi încurajează pe timișoreni să alerge și pentru copiii lor...

Horia Colibășanu îi încurajează pe timișoreni să alerge și pentru copiii lor în semimaratonul SportGuru. Când are loc evenimentul internațional de alergare

0
DISTRIBUIȚI

Duminică, 25 martie, bănățenii și nu numai sunt invitați să alerge la a doua ediție a semimaratonului SportGuru Timișoara 21k. Ambasador al competiției, Horia Colibășanu se pregătește pentru următoarea sa expediție, dar îi încurajează pe părinți să alerge inclusiv pentru copiii lor astfel încât aceștia să aibă un exemplu sănătos. Evenimentul de alergare de pe Bega are rezonanță internațională iar printre cei 1.500 de participanți, amatori și profesioniști, se vor număra inclusiv sportivi din Kenya.

Traseul semimaratonului cuprinde locații cunoscute ale orașului, precum Piația Unirii, Catedrala Mitropolitană, Piața Libertății, Piața Bălcescu, Parcul Poporului. Evenimentul propune trei curse pentru adulți (semimaraton, cros 10 km și cursa populară 3 km) și o cursă dedicată copiilor cu vârste între 6-12 ani. Startul va fi din Piața Unirii. Proba Semimaraton și Crosul de 10 km încep la ora 9.00 iar cursa de 3 km cinci minute mai târziu.


Cursele pentru copii încep de la ora 12.30 pe grupe de vârstă.

Peste patru sute de participanți sunt înscriși la cursa de 21 de kilometri. ”Vrem să punem orașul Timișoara pe harta evenimentelor importante de alergare. Vor fi peste 200 de cetățeni străini, care vin cu o zi-două înainte ca să viziteze orașul. E și un beneficiu direct pentru turism, inclusiv pentru anul 2021”, a declarat Mircea Rasovan, fondator SportGuru.

”Numărul de participanți e aproape dublu față de anul trecut. Noi încurajăm oamenii să se ridice de pe canapea. Nu ai nevoie de o experiență de atlet”, a precizat Rasovan. Printre cei care vor alerga anul acesta în Banat se numără Marius Ionescu, Ștefan Gavril, la semimaraton participă și sportivi din Kenya, Ungaria, Bulgaria sau Germania. Horia Colibășanu nu va alerga deoarece la ora evenimentului va fi în munți pentru pregătirea următoarei expediții.

”Eu mă bucur că e un eveniment de anvergură in Timișoara, eu aș susține orice eveniment care presupune mișcare și sport. Din păcate nu prea vine nimeni din spate in domeniul meu. Eu merg cu oameni din București. Să punem o speranță mare in copii. Dar dacă aduții nu fac sport ei se vor uita la desene, au nevoie de un exemplu. Trebuie făcut acum ceva… Și in Himalaya e frig și acolo a fost mai multă lume, timișorenii pot ieși din case și să-i aplaude pe cei care vin. Eu nu o să vin din păcate pentru că voi pleca in expediție. Pentru mine antrenamentele sunt pe munte. Am avut și eu o gripă, e cam ultima șansă să mă antrenez pentru expediția din acest an. Sper ca timișorenii să participe în număr cât mai mare”, a spus și Horia Colibășanu, ambasador SportGuru Timișoara 21k.

”E păcat să nu participe copiii pentru că e gratuit… Avem oameni din toată țara, în special din Ardeal și Banat, dar și din București. Avem și din Serbia. Dacă anul trecut au stat doar în ziua cursei, anul acesta vin cu câteva zile înainte, s-au cazat”, a conchis Radu Milea, organizator al evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.