Timişoreanul Joe Gaspar a lansat un nou album în Canada FOTO

Timişoreanul Joe Gaspar a lansat un nou album în Canada FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_312355" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Joe Gaspar a lansat un nou material discografic în Canada

Muzicianul timişorean Joe Gaspar, fostul basist al trupei Quo Vadis, stabilit de mulţi ani în Canada, a lansat un nou material discografic alături de colegii săi din Joe Gaspar Band. Evenimentul de lansare a discului „JGB Blue“ a avut loc în data de 10 martie în Ottawa (Canada).

„Joe Gaspar şi-a început cariera de muzician profesionist în 1991 în Europa, şi a întreprins turnee şi a înregistrat albume alături de trupa sa Quo Vadis. După ce Joe s-a mutat în Canada, planul său a fost să continue cu muzica. În 2010 a fost invitat la RBC Bluesfest ca one man band, iar mai târziu a format Joe Gaspar Band. În vara anului 2012 trupa a înregistrat albumul «Move On», iar piesele «Shame», «The Years Go By» şi «Walking Blues» au fost difuzate pe posturi de radio din Canada şi SUA. Joe Gaspar Band a fost finalistă a concurusului «Road to Memphis» organizat de Ottawa Blues Society“, este descrierea muzicianului timişorean cu care artistul a participat la prestigiosul festival RBC Ottawa Bluesfest.

În 2014, melomanii autohtoni au avut parte de cartea lui Doru Ionescu intitulată “Poveşti cu cântec din diaspora – 100 de români şi aventurile lor muzicale”, în tandem cu discul „Muzici din diaspora – discul emigranţilor“, produs de Soft Records. Cele o sută de portrete conţinute de carte au fost exemplificate parţial pe un CD care cuprinde 18 piese, două dintre ele fiind realizate de muzicieni timişoreni aflaţi peste hotare. E vorba de piesa trupei Abra – „Străin printre străini” şi Joe Gaspar Band – „Alone”. În prezentarea pieselor incluse pe acest CD, despre Joe Gaspar se spune că e „cea mai bună voce românească masculină de blues a prezentului, fostul basist al grupului timişorean Quo Vadis, s-a stabilit în Canada. După mai multe variante de trupe, în care a cântat şi la orgă (şi pe care nu le-a abandonat), Joe are propriul său trio cu care cântă în primul rând compoziţiile proprii: Jamie Young – chitară şi Steve Dupont – tobe“.

Formaţia timişoreană Quo Vadis a luat naştere în 1991 şi a participat la o serie de festivaluri din ţară şi străinătate, printre evenimentele la care au luat parte numărându-se şi un concert în cadrul celebrului festival Sziget din Budapesta în anul 2000.

Foto: Bianca Nadeau

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.