Jandarmeria explică măsurile luate la meciul UTA – ASU Poli. Care e...

Jandarmeria explică măsurile luate la meciul UTA – ASU Poli. Care e singura reacție de până acum a FRF-ului

1
DISTRIBUIȚI

Jandarmeria Mobilă Timișoara a publicat un comunicat de presă în legătură cu evenimentele de marți din jurul stadionului din Șiria. În acesta se susține că măsurile de siguranță luate au fost necesare în condițiile în care suporterii timișoreni s-au prezentat în număr mai mare față de cel anunțat prin comunicate de către clubul UTA. În ciuda unor incidente, jandarmii laudă comportamentul celor două galerii rivale în situația dată și anunță o analiză a evenimentelor pentru a stabili ce alte măsuri se impun.

”Premergător desfăşurării competiţiei sportive, au fost organizate şedinţe de cooperare la care au participat toate instituţiile care au avut responsabilităţi în buna desfăşurare a manifestărilor, inclusiv s-au purtat discuţii cu liderul galeriei ASU Politehnica Timişoara.

În conformitate cu prevederile legale şi cu regulile stabilite de organizatorul competiţiei, s-a anunţat punerea în vânzare a 80 de bilete, dintre care 70 pentru galeria echipei oaspete şi 10 pentru oficiali. Jandarmii au stabilit dispozitivele de ordine şi siguranţă pe baza informaţiilor existente, ca urmare a desfăşurării şedinţei de cooperare ce a avut loc vineri, 20 aprilie a.c.

Deşi clubul UTA a dat comunicate de presă cu privire la numărul de suporteri care au acces în stadion, în ziua desfăşurării meciului au ajuns, în localitatea Şiria, aproximativ 300 de suporteri timişoreni constituiţi în galerie”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Timișoara.

Măsurile de ordine extreme, prin care suporterii lui ASU Politehnica au fost ținuți practic într-un ”țarc” atât înaintea cât și în timpul desfășurării partidei întrerupte, au fost luate ”pentru a preveni posibile incidente ce ar fi putut avea loc”.


Incidentele care au avut loc în acest timp nu au fost considerate grave, deși au fost fani care au acuzat probleme medicale. ”…s-a dispus instituirea unei zone securizate pentru suporterii echipei oaspete, la limita exterioară a zonei apropiate arenei sportive. Incidentele ce au avut loc sunt inerente situaţiei tensionate iar, pentru aplanarea lor, jandarmii au utilizat mijloacele din dotare.

Precizăm că nu a fost necesară intervenţia în forţă a jandarmilor şi că, pe timpul misiunii, nu s-au produs vătămări ale suporterilor ASU Politehnica Timişoara ca urmare a măsurilor aplicate de jandarmi.

În prezent, la nivelul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara, are loc analiza modului în care s-au desfăşurat evenimentele, urmând a se stabili măsurile ce se impun.

Cu acest prilej, transmitem felicitări membrilor galeriilor sportive, care au înţeles că o astfel de manifestare trebuie se desfăşoare în deplină siguranţă şi au dovedit că respectă prevederile legale şi au un comportament civilizat”, se mai arată în comunicatul jandarmilor.

Marius Cociu, Zoltan Feher și Claudiu Drăgan, chemați de FRF să dea explicații

Deocamdată Federația Română de Fotbal nu a anunțat vreo decizie în cazul meciului UTA – ASU Poli. Acesta a fost întrerupt în minutul 61 la scorul de 0-0 după părăsirea terenului de către oaspeți, la cererea suporterilor și a factorilor de decizie din clubul alb-violet. Cel mai probabil gazdele vor câștiga cu 3-0 la masa verde iar bănățenii se vor alege cu o depunctare și o amendă. Pe site-ul FRF meciul figurează ca ”anulat”. Totuși, ieri în urma ședinței Comisiei de Etică și Disciplină a apărut o singură speță legată de caz. Cu data de 2 mai în vederea citării lui Marius Cociu și Zoltan Feher, managerul sportiv, respectiv team-managerul lui ASU Poli, cât și a lui Claudiu Drăgan, delegatul lui UTA.

1 COMENTARIU

  1. Da jandarmii au fost foarte de treaba, au sechestrat intr-un tarc in caldura soarelui un grup de 300 de oameni! Sa fim seriosi asta-i sechestrare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.