Primăria Timișoara scoate la licitație serviciile de dezinsecție și deratizare. Câți bani...

Primăria Timișoara scoate la licitație serviciile de dezinsecție și deratizare. Câți bani sunt în joc și când se analizează ofertele

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a postat pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice documentația pentru achiziția de servicii de deratizare și dezinsecție. Cel mai probabil însă, vara anului 2018 va sta tot sub semnul invaziei de țânțari și sobolani în capital Banatului, asta pentru că primăria conta pe faptul că va delega serviciile către Horticultura, însă compania din subordinea Consiliului Local a declinat oferta pe motiv că nu face față întreținerii spațiilor verzi și efectuării operațiunilor de dezinsecție și deratizare. Așa s-a ajuns în situația în care primăria să fie nevoită să caute un operator prin licitație în plină primăvară.

Conform anunțului postat pe SEAP zilele trecute, durata acordului cadru va fi de 48 de luni, cu precizarea că în fiecare din cei patru ani va fi încheiat câte un acord cadru privind dezinsecția.


Contractul prevede realizarea de operațiuni de dezinsecție și deratizare la sol și cu ajutorul elicopterelor, iar valoarea acestuia este de 38,7 milioane de lei pentru patru ani. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 30 mai, iar pentru evaluarea lor este de 29 noiembrie. Cu alte cuvinte, evaluarea ofertelor depuse se va face la finalul celei de-a doua luni de toamnă, când serviciile de deratizare și dezinsecție vor fi practic inutile.

Primăria Timișoara are posibilitatea de a contracta un operator care să presteze servicii pe durata desfășurării licitației, însă angajații din subordinea primarului Nicolae Robu refuză să semneze actele necesare demarării procedurii. Deși este nemulțumit de cei pe care îi coordonează, Robu spune că nu îi poate obliga. De precizat că pe anunțul postat de primărie pe site privind contractul de dezinsecție este trecut la fiecare pagină Timișoara Capitală Culturală Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.