Elevii de şcoală generală devin filozofi la universitate. Ce proiect inedit desfășoară...

Elevii de şcoală generală devin filozofi la universitate. Ce proiect inedit desfășoară Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării de la UVT

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Mai mulţi elevi de gimnaziu, din clasele a VI-a și a VII-a, află primele taine ale filozofiei, ei fiind inițiați în această ştiinţă la Universitatea de Vest din Timișoara. Proiectul aparţine Facultatăţii de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării și ONG-ului Quantum Civilization. Desigur, micuţii nu vor deveni mari specialişti în această ştiinţă a gândirii, proiectul este menit să dezvolte capacitatea de raționament a tinerilor, prin diferite grupuri de lucru. Atelierele au loc în fiecare duminică, începând cu ora 10.00, până pe 17 iunie, înscrierea fiind gratuită.

„Filosofia ne face stăpâni asupra proceselor de gândire inovatoare, permite explorarea unor abordări diferite, compararea cu mai mare ușurință a ideilor și situațiilor, aplicarea cunoștințelor în diferite domenii.


Filosofia este un joc al întrebărilor, ideilor și sensului acestora, cu ajutorul căreia învățăm cum să gândim. Studiul filosofiei ne ajută să gândim clar și independent, să punem întrebările potrivite, să ne argumentăm gândurile și să comunicăm mai bine, să analizăm și să înțelegem fundația ideilor, declarațiilor și argumentelor, să îi înțelegem pe cei diferiți de noi și să ne lărgim perspectiva asupra vieții”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Cei interesaţi se pot înscrie şi pot afla detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.