Timișoara Saracens ”a răsturnat” Steaua la ultima fază. Campioana păstrează speranțe la...

Timișoara Saracens ”a răsturnat” Steaua la ultima fază. Campioana păstrează speranțe la disputarea semifinalei naționale pe teren propriu

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Timișoara Saracens a obținut o victorie dramatică în Ghencea, cu liderul sezonului regulat, CSA Steaua. Bucureștenii au condus pe tabelă până la ultima fază a jocului, dar dropgolul lui Jody Rose a închis tabela la scorul de 18-16 pentru bănățeni. Cu acest succes deținătoarea titlului păstrează șanse la ocuparea locului 2 înaintea play-off-ului și prin urmare disputarea semifinalei acasă.

Meciul din Capitală nu a început foarte bine pentru trupa de pe Bega. Steaua a deschis scorul în urma unui eseu cu molul prin Vueti și transformat de Boldor.


Lui Fercu i-a fost anulată în schimb reușita pentru un anti-joc dictat la Valentin Popârlan, jucător sancționat și cu un cartonaș galben. 7-0 a fost scorul pauzei în Ghencea.

În repriza secundă gazdele au punctat doar în urma loviturilor de penalizare marca Vlaicu. Primele reușite ale oaspeților au venit în urma eseurilor lui Doge și Simionescu. Luke Samoa a realizat transformarea doar la prima încercare și a mai punctat dintr-o penalitate. Finalul a fost foarte dramatic. Gazdele au condus cu 16-15, dar bănățenii, rămași definitiv fără Stewart, eliminat, dar și fără Lazăr, temporar în afara terenului, au reușit să ducă ultimul atac cu succes. Mingea a ajuns la Jody Rose în fața buturilor iar acesta nu a ezitat să trimită la bețe cu piciorul, moment după care jocul s-a încheiat cu victoria ”sarazinilor”.

Timișoara Saracens se impune, va mai cuceri cinci puncte la masa verde cu Iași, dar depinde și de rezultatele adversarelor CSM București și Știința Baia Mare pentru a-și păstra locul 2 în clasament. Ocupantele primelor două poziții au asigurată disputarea semifinalei pe teren propriu. Steaua a câștigat practic această fază a sezonului.

Timișoara Saracens: Badiu, Căpățînă, Pungea, Popârlan, Lazăr, Morrison, V. Rus (cpt.), Stewart, Luiters, Rose, Shennan, Umaga, Manumua, Fercu, Samoa. Au mai intrat: Doge, Vl. Popa, Simionescu, Tangimana, Sabău, Rădoi, Taupaki, Neculau. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.