Turiștii, invitați să strângă fânul într-o comună din Timiș. Ce proiect inedit...

Turiștii, invitați să strângă fânul într-o comună din Timiș. Ce proiect inedit se derulează

0
DISTRIBUIȚI

fan

Proiect inediat inițiat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, sub denumirea „Hai să strângem fânul!”, cu scopul promovării turismului rural. Concret, persoanele interesate sunt invitate să petreacă o zi, o dimineață sau o după-amiază în gospodăria unui sătean, pentru a afla cum trăiesc și muncesc bănățenii.

„Astfel, vor putea să hrăneacă animalele, să ia micul dejun, să meargă la cosit sau săpat pe răcoare – dimineața la 5 -, apoi să participe la pregătirea prânzului și la odihna de după masă, la activități precum adunatul sau împrăștiatul fânului, la hrănirea păsărilor din curte și la pregătirea cinei. Iarna, activitățile pe care le vor putea desfășura alături de gospodarii din Margina cuprind tăiatul lemnelor și căratul lor în casă, deszăpezitul și căratul fânului din clanie (căpiță) în șură.


Pentru început, această zi se va petrece în gospodăria lui badea Ion Popa”, transmite Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Tot din acest an, datorită numărului mare de grupuri de copii care vin din școlile timișene să viziteze Margina, reprezentanții centrului turistic din comună au decis să le ofere acestora posibilitatea de a vizita un țarc cu animale domestice, pe care micuții să le poată atingă și despre care să afle mai multe informații, interacționând cu ele.

De asemenea, din această vară, se vor putea efectua plimbări cu căruța până în județul Hunedoara, cu plecare din Coșteiu de Sus spre biserica de lemn din Coșevița – Timiș, iar la finalul ieșirii va putea fi organizat un foc de tabără pe dealurile Coșteiului de Sus și o degustare de produse tradiționale. Această variantă se adresează grupurilor până în șase persoane, pentru că sunt disponibile doar două căruțe cu câte un cal fiecare.

Persoanele interesate să participe la astfel de activități pot să facă programări prin intermediul Centrului Turistic Margina (tel. 0723124952, ghid Damaris Sivu, infocentrumargina@yahoo.com).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.