Timișorenii cer, din nou, demisia lui Liviu Dragnea UPDATE 4 Planuri în...

Timișorenii cer, din nou, demisia lui Liviu Dragnea UPDATE 4 Planuri în eventualitatea unei ordonanțe de urgență FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Peste 1.000 de persoane s-au adunat, în această seară, în Piața Operei din Timișoara, pentru a cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților, după ce liderul PSD a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Timișorenii au ieșit în stradă și joi, ziua în care a fost anunțată sentința care nu este definitivă.

Protestul a fost anunțat pe Facebook sub numele „Cod roșu de OUG” și a început în jurul orei 19.30 cu intonarea imnului României. Manifestanții strigă „Justiție, nu corupție”, „Hoții”, „Demisia”, „Cuib de hoți și de mafioți” sau „Afară cu hoții din țară”.

De asemenea, mulți dintre protestatari țin în mâini steaguri tricolore și afișe cu mesaje precum „Toți pentru justiție”, „Cum stați cu conștiința: aleșii neamului?”, „Vă vedem”, „Hoții de la guvernare să ajungă între bare” sau „Poporul votează ziua, penalii votează noaptea”.

De asemenea, în Piața Operei a ajuns din nou bannerul pe care scrie „Punctul 8 de la Timișoara: fără comuniști, fără penali”.

„Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să «reînvie» fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13”, au transmis organizatorii protestului din Timișoara, pe Facebook.

UPDATE Numarul manifestanților adunați în centrul Timișoarei a depășit 2.000.


In jurul orei 20.40, protestatarii au plecat in mars spre Tribunalul Timiș, scandând „Demisia” sau „Cuib de hoți și de mafioti”.

UPDATE 2 În timpul marșului, numărul manifestanților a ajuns la aproximativ 4.000. Oamenii au trecut prin Piața Libertății, Piața Unirii și s-au oprit în fața Palatului Dicasterial scandând „Dacă vă pasă, nu stați la terasă”, „Anticipate” sau „DNA, să vină să vă ia”.

UPDATE 3 Timișorenii care participă la protest s-au întors în Piața Operei. Potrivit organizatorilor, pe străzile din centrul orașului ar fi mărșăluit aproximativ 5.000 de oameni. Numărul manifestanților a mai scăzut, însă în continuare se scandează împotriva lui Liviu Dragnea și i se urează „La mulți ani cu executare”.
UPDATE 4 Protestul s-a incheiat în jurul 22.30 cu intonarea imnului României, fără a fi semnalate incidente. În cazul în care luni ar urma să se dea o ordonanță de urgență care ar duce la salvarea lui Liviu Dragnea, timișorenii sunt deciși să se adune în fața Prefecturii Timis, începând cu ora 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.