Începe testarea noului sistem de avertizare a populației în cazuri de atac...

Începe testarea noului sistem de avertizare a populației în cazuri de atac terorist sau fenomene meteo extreme, RO-ALERT

0
DISTRIBUIȚI
Foto: androidro.ro

Un nou sistem de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă urmează să fie testat începând de mâine. RO-ALERT, cum este denumit programul, va emite alerte în anumite zone din Bucureşti şi urmează să fie extins la nivel naţional în perioada următoare.

Urmează ca pe telefoanele conectate la operatorii de telefonie mobilă din România să apară notificări cu mesajul: „acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT.


Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie”. Sistemul RO-ALERT va permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast, care sunt destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţiile de urgenţă, pentru autoprotecţie, în caz de urgenţă majoră.

Sistemul va folosit atunci când viaţa şi sănătatea persoanelor vor fi puse în pericol în mod iminent, ca urmare a fenomenelor meteo extreme, inundaţii, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă comunităţile de oameni.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.