Nicolae Robu și Alin Popoviciu, discuții prelungite la terasă, păziți de un...

Nicolae Robu și Alin Popoviciu, discuții prelungite la terasă, păziți de un dispozitiv al Poliției Locale, după revolta de pe Whatsapp a liberalilor FOTO

3
DISTRIBUIȚI

 

Nicolae Robu, președintele PNL Timiș și primar al Timișoarei, a petrecut, aseară, ore bune în centrul orașului discutând cu Alin Popoviciu, secretarul general al filialei. Cei doi au fost însoțiți de soții. Un cititor PRESSALERT.ro ne-a povestit că discuțiile s-au purtat sub o pază strictă, în apropierea terasei fiind cel puțin patru polițiști locali, în uniformă și în civil. ”În față la KFC, un domn cu șapcă, în civil,  cămașă albastră, mai dădea din când în când raportul pe stație. Era cu o doamna care s-a ofticat foarte tare când am intrebat-o cine e așa de important de păzit și mi-a sugerat să îmi văd de treaba mea.  A avut ulterior o discuție de cinci minute atât cu colegul în civil, cât și cu colegii în uniformă care nu s-au mișcat aproape o oră cât am stat eu în centru din fața băncii. deci cam la 30 m de personajele importante. Trist cum se sparg banii administrației pentru a apăra orgoliul cuiva”, na-a scris cititorul.

Când am ajuns în centru, Robu și Popoviciu continuau să discute aprins pe terasa de lângă Fântâna cu pești, în timp ce doi polițiști locali în uniformă stăteau nemișcați în fața librăriei din apropiere, iar colegii în civil, pe partea cealaltă a terasei.
Întâlnirea dintre cei doi a avut loc după ce ieri, mai mulți liberali și-au exprimat dezacordul față de demiterea fulger a lui Sorin Supuran din funcția de director general al Societății de Transport Public Timișoara de către colegii săi de partid din consiliul de administrație. Discuțiile s-au purtat pe grupul de Whatsapp al PNL Timiș. Deputatul Pavel Popescu a scris ”Păcat pentru ce s-a întâmplat la STPT. Mare păcat. Ne mâncăm și bruma de procente pe care o avem”. Consilierul local Lucian Căldărar a anunțat că ”nu sunt de acord ca Sorin Supuran să fie demis în lipsă. Unde este transparența decizională?”.
Claudiu Buciu, șeful PNL Lugoj, a avut una dintre cele mai virulente ieșiri, afirmând ”PNL Timiș pierde enorm în urma acestei situații. Electoratul PNL, dar si restul electoratului este împins să creadă că totul este „pentru ciolan“. Și, pe cât de violentă a fost aceasta demitere, pe atât de mult se întărește credința electoratului că pe aleșii de la STPT nu-i interesează decat propriul buzunar. Să nu ne îmbătăm cu apă rece și să ne încurajăm să credem că electoratul va interpreta acest eveniment ca fiind unul provocat de interesul public. Lucrurile trebuiau tranșate luând în considerare exclusiv interesele STPT și sunt convins ca s-ar fi ajuns la o înțelegere, însă cât timp s-au petrecut in acest mod, este mai mult decat evident că alte interese au determinat aceste evenimente. PNL Timiș și-a băgat singur șarpele în sân. Acest război început fără scrupule va dăuna tuturor aleșilor locali pe care-i are PNL Timiș, începând cu domnul Robu. Acest război va dăuna tuturor parlamentarilor PNL Timiș, care nu se vor mai simți în siguranță în acest mediu. Și nu în ultimul rând, cele intamplate ne vor dăuna celor care dorim să candidăm în comunitățile în care reprezentăm PNL-ul. Nu consider că e corect ca PNL Timiș să suporte consecințele acestui război. Borcanul cu miere, numit STPT (pentru că o buna administrare ar aduce un enorm capital electoral PNL-ului) a devenit borcanul cu otravă, care riscă să afecteze în mod grav organizația PNL Timis. Pentru ca si „cei buni“ si „cei rai“ s-au compromis, consider că domnul Robu ar trebui să demită pe toata lumea și să demareze proceduri noi de selecție. Iată că prea multă implicare a politicului în administrarea treburilor publice ne-a daunat grav în foarte scurt timp. Cel mai mult de pierdut are însă domnul Robu și timișorenii. De aceea cred că orice decizie va lua, va trebui acceptată fără comentarii. Cei implicați până acum și-au arătat limitele, indiferent cine are sau nu dreptate. Dacă vom continua să facem „dezvăluiri“, dacă vom continua să vedem cine are dreptate și cine nu are dreptate, vom ignora problemele STPT și ale transportului public și ne vom duce pe topogan. Ceea ce mă neliniștește însă cel mai tare este linistea așternută între noi pe marginea acestui subiect”.
Nicolae Robu a încercat să-i liniștească pe cei nemulțumiți, spunându-le ”Stimați colegi, nu vă mai înfierbântați și nu mai dramatizați, că zău n-aveți de ce! Lucrurile sunt mult mai simple și asta v-o spune un om care a câștigat aproape 30 de alegeri, academice și politice.


Fără bani și cu o presă ostilă tot timpul! Pe votanți nu-i interesează decât ce-ai făcut pentru ei sau ce le inspiri încredere că vei face, pornind de la ce-ai realizat în domeniul în care te-ai manifestat până la a veni în fata lor! STPT va fi apreciat pozitiv sau negativ dupa calitatea serviciilor pe care le va oferi și nicidecum dupa vorbele unora sau altora! Deci, dacă vom asigura un bun management -pentru că de așa ceva e nevoie, infrastructură, parc auto, avem!-, vom fi apreciați pozitiv, dacă vom avea un management slab, vom fi apreciați negativ!”.

3 COMENTARII

  1. Abureli by Pressalert! Cine e si Supărăm ăsta? Un escroc,afacerist acum mare manager. Ii lipseau 20000lei in buzunar. Păcat că nu l-au mai lăsat, atunci sa vedem cu ce specimene se înconjura. Unul era Puie Valentin, dat afara de la ISCTR, de bun ce a fost. Niste mulgatori ai banului public!

  2. Se mai si lauda luceafarul din Bocsig cu castigarea a peste 30 de alegeri academice si politice. Cum? Prin manipularea Senatului universitar, prin oferirea unor favoruri studentilor senatori. Dar sa nu uite ca dupa aprobarea legii invatamantului din 2011 inca un an in mod ilegal a fost si rector si sef de partid functii absolut incompatibile! Dar penntru el marele mascarici legea nu conteaza

  3. Pai cum, in cel mai sigur oras din romania, asa cum declara Lae, el sta pazit de comunitari?
    De cine ii e frica?
    De majoritatea aia care l-a votat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.