Dragoste plătită scump. Un cetățean italian, escrocat cu mii de euro după...

Dragoste plătită scump. Un cetățean italian, escrocat cu mii de euro după ce a căzut în plasa unei românce

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara și Oradea au efectuat patru percheziţii, la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice și înșelăciune. Trei persoane au fost conduse la audieri.

„La data de 9 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi Oradea au efectuat patru percheziţii, pe raza a două localități din județul Timiș, unei localități din județul Caraș-Severin și unei localități din județul Satu Mare, la locuinţele a trei femei și un bărbat, bănuiţi de infracţiuni informatice și înșelăciune”, a transmis IPJ Timiș.

Din cercetări a reieşit că, de la începutul lunii decembrie 2014 până în prima jumătate a anului 2015, un cetățean italian ar fi intrat în legătură pe un site de matrimoniale cu una dintre cele trei femei, care folosea acest site. Discuțiile dintre cei doi au evoluat până la propunerea făcută de cetățeanul italian de a o cunoaște personal, astfel că a invitat-o la el în Italia, oferindu-se să suporte toate cheltuielile legate de deplasare.


Pentru plata biletului de transport, cetățeanului italian i s-a indicat sa vireze banii la o Agenție de Transport din Piatra Neamț, folosindu-se un site fals ce imita o firmă de Transport Internațional din Brăila, pe numele celei de-a doua bănuiă. Profitând de încrederea cetățeanului italian, cei patru bănuiți l-au indus în eroare, sub diverse pretexte, solicitându-i acestuia sa-i trimită sume de bani (9.000 de euro) pentru a înlătura toate obstacolele care stăteau în drumul femeii către Italia.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat trei laptop-uri, patru telefoane mobile, o tabletă și mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, acestea fiind supuse percheziţiei informatice. Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri.

La acţiune au participat şi lucrători din cadrul BCCO TM-SCCO Caraș Severin, lucrători din cadrul BCCO Oradea-SCCO Satu Mare și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, fals informatic și înșelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.