Soluția găsită de Primăria Timișoara astfel încât elevii de la o școală...

Soluția găsită de Primăria Timișoara astfel încât elevii de la o școală să nu mai vină la cursuri după-amiază, în viitor

0
DISTRIBUIȚI

scoala generala 16

Primăria Timișoara a găsit o soluție astfel încât, în viitor, să-i scape pe elevii de la Școala Generală Nr. 16 de cursurile organizate după-amiaza. Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că licitația pentru execuția extinderii unității de învățământ s-a finalizat recent.

“Contractul prevede două noi corpuri de clădire ce vor aduce școlii opt noi săli de clasă, o sală de sport, o sală multifuncțională și șapte cabinete de specialitate, alături de amenajări în curte pentru sport și recreere. Odată finalizat, proiectul va permite revenirea în același corp de clădire a claselor ce își desfășoară activitatea acum pe str. Lorena, permițând și un proces educațional într-un singur schimb – cel de dimineață. Școala Generală 16 este una de mare prestigiu și foarte căutată în Timișoara, iar această intervenție va aduce o schimbare pozitivă pentru toți cei ce învață aici.


In memoriam prof. dr. Mihai Pârvulescu, directorul Școlii Generale 16, o viață în slujba educației”, a scris viceprimarul Timișoarei, pe Facebook.

De asemenea, Dan Diaconu a anunțat că a fost găsită și o soluție astfel încât toți elevii de la Colegiul Național Bănățean să vină în continuare la cursuri doar de dimineață. “Eforturile școlii, primăriei și a tuturor celor implicați au făcut ca și pentru acest an să putem asigura spațiile necesare pentru un proces educațional decent. Avem, împreună cu conducerea colegiului, soluții și pentru următorii ani, când presiunea numărului mare de înscrieri în clasele pregătitoare ale anilor trecuți și în prezent va continua să crească. Vor exista noi spații educaționale, în timp util, astfel încât amenințarea celor două schimburi să nu mai existe în următorii ani”, a mai precizat viceprimarul Timișoarei.

Începând de vineri, reprezentanții municipalității și-au propus să intervină și la demisolul Colegiului Național “C. D. Loga” din Timișoara, unde este umezeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.