Opoziţia, în genunchi la CJT. Motivul pentru care liberalii au cedat în...

Opoziţia, în genunchi la CJT. Motivul pentru care liberalii au cedat în faţa PSD în scandalul amenajării centrului de preluare a legumelor și fructelor la Tomnatic

0
DISTRIBUIȚI

Liberalii au votat, ieri, în plenul Consiliului Judeţean Timiş, cot la cot cu Puterea, ridicarea unui centru de preluare a fructelor şi legumelor la Tomnatic. Asta după ce, luni întregi s-au războit cu PSD ca acest spaţiu să fie amenajat la Lovrin.

„Grupul liberal din consiliul judeţean gândeşte şi face lucruri pentru judeţul Timiş”, a fost declaraţia seacă a liderului consilierilor PNL, Nicolae Bitea, făcută, ieri, în plenul CJT. Ceva mai explicit a fost însă preşedintele Comisiei pentru administraţie publică locală: „În urma discuţiilor cu administraţiile locale din Tomnatic şi din Lovrin am înţeles că au fost de acord, împreună, să facă fiecare câte un centru şi o să vedem acest lucru dacă se va realiza”, a spus liberalul Viorel Coifan.

Liberalii au fost taxaţi rapid de consilierul judeţean UNPR, Viorel Matei. „Mă surprinde cum s-au luminat liberalii. Mi-am dat seama că pofta vine mâncând, deci lucrurile s-au aşezat”, a spus Matei.

Practic, ieri, consilierii judeţeni au votat preluarea în patrimoniul CJT a terenului necesar construcţiei centrului, proiect-pilot, de preluare a legumelor şi fructelor la Tomnatic, localitate aflată la aproximativ 60 de km de Timişoara. “(…) în continuare vom demara studiul de fezabilitate.


Estimez că anul viitor vom semna contractul privind execuția construcției, după finalizarea licitațiilor. Centrul de colectare a legumelor și fructelor este un obiectiv la care am ținut foarte mult și cred că va fi de un un real folos pentru toți cetățenii județului Timiș. Pe de o parte oferim un spațiu modern de preluare a legumelor și fructelor, iar pe de altă parte timișenii vor putea consuma produse autohtone de calitate superioară”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Nu se cunoaşte valoarea investiţiei. Ceea ce se ştie e că acest centru va avea o suprafață de aproximativ 5.000 mp și va fi realizat pe un teren care are toate utilitățile necesare.

Aproximativ un an au existat dispute între PNL şi PSD, în Consiliul Judeţean Timiş, cu privire la locul în care să fie amenajat acest centru. Cei de la PSD şi-au dorit ca spaţiul modern de preluare a legumelor şi fructelor să fie construit la Tomnatic, localitate păstorită de primarul PSD Stoian Vasiu, în timp ce liberalii l-au dorit la Lovrin, acolo unde îl au primar pe Vasile Graur. Acesta din urmă reclama că alegerea Tomnaticului a fost o decizie pur politică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.