Acțiune inedită: cinci timișoreni au plecat într-o cursă pe biciclete de 1.000...

Acțiune inedită: cinci timișoreni au plecat într-o cursă pe biciclete de 1.000 de kilometri pentru a marca Centenarul FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Acțiune inedită organizată de mai mulți iubitori ai mersului pe două roți. O echipă formată din cinci bicicliști din Timișoara a hotărât să marcheze anul Centenarului și faptul că orașul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană în anul 2021 într-un mod inedit.

Astfel, în această dimineață, doi pompieri, Alin Vicol și Ovidiu Maxin, împreună cu trei prieteni, au plecat într-o cursă pe biciclete de aproximativ o mie de kilometri. Plecarea a avut loc din fața sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, iar cursa va dura zece zile.

“Acest proiect are ca scop promovarea Centenarului România 100 şi bineînțeles promovarea orașului Timișoara ca şi Capitală Europeană a Culturii. Ideea de a organiza această cursă ne-a venit în primăvara acestui an. Am așteptat să treacă perioada verii, cu căldurile, iar astăzi, în data de 1 septembrie, am decis să pornim în tur. Am plecat din Timișoara pe ruta Arad – Salonta, unde ne oprim să dormim. De acolo plecăm la Băile Felix, unde ne vom opri să facem o baie, continuăm prin Satu Mare, sperăm să ajungem și la Vișeu de Sus, să ne plimbăm cu mocănița, dacă vom avea voie să urcăm cu bicicletele.


Apoi vom ajunge la Alba Iulia, Deva și ne întoarcem la Timișoara în cel mult zece zile, dacă vremea ține cu noi. Prin această acțiune vrem să parcăm Centenarul, dar și să încurajăm tinerii din Timișoara să pedaleze”, a afirmat Ovidiu Maxin, pompier în cadrul ISU Timiș.

Săptămâna trecută, peste 100 de pompieri s-au plimbat cu bicicletele, la Timișoara, pe un traseu de aproximativ 12 kilometri, pentru a atrage voluntari în cadrul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.