Ambrozia, combătută cu erbicid la Timișoara. De ce se poate folosi doar...

Ambrozia, combătută cu erbicid la Timișoara. De ce se poate folosi doar de la anul

1
DISTRIBUIȚI

Nicio măsură concretă în ceea ce privește distrugerea ambroziei, din cauza căreia suferă tot mai multe persoane din județul Timiș. La fel ca în anii precedenți, și în această vară autoritățile s-au rezumat doar să aplice amenzi proprietarilor care nu și-au curățat terenurile.

Nicolae Robu a anunțat că, de la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au aplicat 122 de amenzi pentru neîngrijirea terenurilor. „Polițiștii locali au intervenit în campania împotriva ambroziei. Din păcate, nu s-a reușit la nivelul doleanțelor mele să se intervină contra ambroziei, dar semnalele pe care le am este că oricum în acest an au fost progrese, până la urmă, față de alți ani, chiar dacă s-au unit lucrurile poate mai greu, cu întârziere.


Dar s-a intervenit prompt, la sesizările cetățenilor de multe ori, și, evident, și acolo unde se știe din anii precedenți că se dezvoltă ambrozia pe diferite terenuri virane din oraș. S-au aplicat 122 de amenzi, pentru neîngrijirea terenurilor, în special pentru că s-a găsit ambrozie pe respectivele terenuri”, a explicat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a precizat că, cel mai probabil, anul viitor va fi folosit un erbicid pentru distrugerea ambroziei.

„La anul sper să se acționeze pe scară mai largă cu acel erbicid despre care v-am vorbit. În ședința avută cu primarii din zona Polului de Creștere Timișoara, noi am convenit să folosim acel erbicid care se pare că este cel mai bun, chiar dă rezultate. Numai că pe procedurile noastre birocratice până să ajungi să poți aplica o anumită procedură, îi trece vremea oportunității acelei măsuri. Sigur, ea rămâne oportună, dar pentru la anul”, a conchis Nicolae Robu.

Specialiștii timișoreni atrag atenția că numărul persoanelor alergice la ambrozie crește de la un an la altul, iar simptomele sunt tot mai severe.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.