ASU Politehnica înfruntă Petrolul în deplasare, echipă cu „un proiect asemănător, dar...

ASU Politehnica înfruntă Petrolul în deplasare, echipă cu „un proiect asemănător, dar diferit”. Duel şi între fraţii Plămadă la Ploieşti

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Plămadă. Foto: Virgil Simonescu

„Băieţii în ghete” au parte duminică de o nouă partidă dificilă în Liga a II-a. ASU Politehnica joacă pe terenul Petrolului Ploiești, echipă care vrea să revină rapid în elită. Fapt subliniat și de către antenorul timișorenilor. Pe teren se vor întâlni foarte probabil și frații Ionuț și Florin Plămadă, primul în calitate de oaspete.

„E o partidă interesantă cu siguranţă, între două cluburi cu proiecte asemănătoare, dar dierite. Asemănătoare prin prisma faptului că și noi și Petrolul am trecut prin schimbări în vară, atât la nivelul băncii tehnice, cât si în ceea ce priveşte lotul de jucători. Diferite prin faptul că proiectul nostru e pe termen mediu si lung, al Petrolului e pe termen scurt. Dovadă transferurile. Noi ne-am orientat cu preponderență spre jucători tineri, ei au luat jucători consacrați. Obiectivul lor e clar de a promova, chiar dacă în primele etape rezultatele lor nu au fost conforme cu jocul. Am știut că Petrolul va fi pretendentă la promovare. Îi prindem din păcate într-un moment bun. Au două victorii consecutive, două jocuri consistente, în care realitatea din teren a fost transpusă pe tabelă.


Și noi avem un moral bun după victoria din Cupă cu Ripensia. Importantă pentru că ne-am refăcut moralul după eșecul nemeritat cu FC Argeș. Partida e deschisă oricărui rezultat”, a declarat Cosmin Petruescu.

”Conferențiarul” are în continuare jucători cu probleme medicale, Schieb și înlocuitorul său din meciul de Cupă, Miholca, au ieșit loviți de pe teren, în timp ce Poparadu a fost menajat în continuare. „Sunt probleme medicale, dar sperăm să ne bazăm pe tot lotul duminică”, a precizat Petruescu.

Pe arena Petrolului sunt așteptați un număr consistent de fani ai ambelor formații. „Am mai jucat acolo, e o acustică impresionantă, e greu să comunici cu echipa. Sperăm să răsturnăm calculele hârtiei care o dau favorită pe Petrolul”, a adăugat Petruescu. „Suntem încrezători, venim după un meci bun, sperăm să ne întoarcem cu cele trei puncte. Se anunță un joc cu o atmosferă foarte incendiară, dar și noi avem fanii noștri și sperăm să ne susțină”, a spus și Dragoș Cojocaru, fundaș care a debutat cu Ripensia la ASU Poli.

Plămadă vs. Plămadă

Meciul de peste două zile îi va aduce probabil față în față pe frații Plămadă. Ionuț e mai mare cu doi ani decât Florin, dar acest din urmă a câștigat primele dueluri directe. Petrolul a învins-o miercuri pe Chindia, scor 2-0, iar Florin Plămadă a deschis scorul pentru prahoveni.

„Referitor la duelul cu fratele meu, sper să câștig. Ne-am mai întâlnit, conduce cu 2-0. Am vorbit cu el, bravo lui pentru reuşită, sper să nu dea gol duminică”, a precizat atacantul lui ASU Poli. Acesta are șanse mari să se întâlnească în teren cu Florin, deoarece acesta evoluează pe postul de fundaș.

„Jucăm cu o echipă bună a campionatului, și-a anunțat de la început intenția de a promova. Precum U Cluj. Dar mergem acolo să scoatem cât mai mult din acest meci. Au echipă foarte bună, cu jucători de calitate”, a adăugat Ionuț Plămadă.

Partida Petrolul Ploiești – ASU Politehnica se dispută duminică, de la ora 13.00 (Digi), in etapa a VII-a a Ligii a II-a. Prahovenii au 13 punct, in timp ce timișorenii au acumulat doar șapte din șase jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.