Nonconformistul Nicolae Robu va vota pentru modificarea constituției la referendumul pentru familia...

Nonconformistul Nicolae Robu va vota pentru modificarea constituției la referendumul pentru familia tradițională. Un senator de Timiș consideră inițiativa inutilă

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că va participa la referendumul pentru redefinirea noțiunii de familie în Constituție și a precizat că deși este „un nonconformist”, va vota pentru familia tradițională. Edilul și-a explicat poziția prin faptul că își dorește ca atunci când spune cuiva că este căsătorit, respectivul să nu fie nevoit să-l întrebe dacă cu o femeie sau un bărbat.

„Problema pusă în discuție este dacă familia să fie definită prin Constituție conform tradiției românești și a altor popoare drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane de sex diferit sau drept entitate întemeiată pe căsătoria între două persoane indiferent de sexul lor. Subiectul trebuie tratat la rece, cu calm, în respect de la fiecare pentru celălalt, în solidaritate de specie, dincolo de specificitatea pe care o avem fiecare dintre noi și fără catalogări de superioritate sau inferioritate a unora în raport cu alții. Eu, deși un nonconformist de felul meu, în problema în discuție sunt tradiționalist, conservator. Am respect egal pentru heterosexuali și homosexuali și judec fiecare om pentru ce este el însuși, nicidecum categorial. Știm bine că geniile omenirii au fost unii heterosexuali, alții homosexuali, după cum tot unii heterosexuali, alții homosexuali au fost și criminalii și oamenii de rând! Tocmai de aceea, trebuie să ne respectăm între noi și să pledăm împreună pentru a avea cu toții drepturi egale. Dar când niște noțiuni s-au consacrat cu un anumit sens de-a lungul a sute, chiar mii de ani, cu voia a milioane și milioane de oameni care le-au conferit aproape sacralitate în înțelesurile respective, drepturi egale pentru cei de altă orientare înseamnă ca ei să-și poată defini noțiuni corespondente în înțelesul vrut de ei, nicidecum ca ei să transforme înțelesurile noțiunilor consacrate de ceilalți, peste voia acestora! Eu, personal, vreau ca atunci când spun cuiva că sunt căsătorit, respectivul să nu aibă nevoie de o întrebare suplimentară pentru a afla dacă cu o femeie sau cu un bărbat, ci totul să fie subînțeles, ca acum, ca în tradiția noastră multiseculară, chiar multimilenară”, a explicat Nicolae Robu.

În finalul postării de pe rețeaua de socializare, primarul Timișoarei a precizat că în ceea ce privește familia, definiția trebuie formulată astfel încât să cuprindă și situațiile în care cuplurile sunt incomplete din motive de deces, divorț sau că nu s-au constituit ca atare, așa cum sunt bărbații sau femeiile rămași necăsătoriți sau femeile cu „copii din flori”.


“În concluzie, eu mă voi prezenta la referendum și voi vota pentru păstrarea sensurilor tradiționale pentru noțiunile de familie și căsătorie, dar voi continua să am tot respectul și pentru cei cu orientare homosexuală, pentru ce reprezintă ca individ, fiecare dintre ei în parte”, a conchis Nicolae Robu.

Pe de altă parte, senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi consideră că referendumul este unul inutil, în condițiile în care scrie foarte clar în Codul Civil și într-o decizie a Curții Constituționale că familia este formată dintre un bărbat și o femeie.

„Noi, toți senatorii USR, am votat împotriva oportunității organizării unui astfel de referendum. Legislația românească, mai precis Codul Civil, spune la articol 259 că familia este formată dintre un bărbat și o femeie, ba mai mult, la articolul 277 spune că este interzisă căsătoria între două persoane de același sex. Pentru susținătorii acestui referendum care ne spun că asta e doar o lege organică care poate fi schimbată ușor de Parlament, vreau să le spun că mai există și o decizie a Curții Constituționale, decizia 580 din 2016, care spune foarte clar că expresia între soți este considerată încă de la început, de când a fost adoptată Constituția, a fost în spiritul dintre un bărbat și o femeie și că nu există nicio altă interpretare. Prin urmare, desfășurarea unui referendum pentru a nu schimba absolut nimic în legislația din această țară în ceea ce privește familia mi se pare aberantă, mi se pare că sunt bani aruncați pe fereastră. Prin urmare, acesta a fost și motivul pentru care noi am votat împotrivă în Senat, absolut toți senatorii USR. Nu este altceva decât un praf în ochi aruncat oamenilor pentru că, de fapt, semnăturile pentru acest referendum au fost adunate încă din 2016, PSD-ul le-a ținut la cutiuță, astfel încât să le scoată doar când au nevoie. Acum au nevoie ca să acopere alte măgării pe care ei le fac, au scos în față acest referendum complet inutil, care nu schimbă absolut nimic în legislația românească”, a declarat Nicu Fălcoi, astăzi, la Timișoara.

Referendumul pentru redefinirea noţiunii de căsătorie în Constituţie va avea loc pe 7 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.