Atac devastator la Robu: ”Dacă ți se cere o sponsorizare, o șpagă...

Atac devastator la Robu: ”Dacă ți se cere o sponsorizare, o șpagă sau o ilegalitate, te supui pentru că altfel oricum ieși mai scump”

0
DISTRIBUIȚI

 

Cristian Palade, patronul firmei Proiect C&A, cel care a depus la DNA plângerea penală în urma căreia Nicolae Robu și alți angajați ai Primăriei Timișoara sunt cercetați penal pentru ilegalitățile comise în reabilitarea blocurilor, a lansat, astăzi, un nou atac devastator la adresa primarului. Acesta își începe postarea cu definiția lichelei – om fără caracter, lipsit de demnitate, netrebnic; secătură, după care dezvăluie modul în care Primăria Timișoara a acționat în cazul blocului 31 – 33 de pe Calea Șagului, prins în planul inițial de reabilitare.

”După îndepăratarea cărămizii aparente se constată (ăn luna august 2015) că sunt necesare anumite consolidări datorită unor deficiențe (defecte în pereții din beton, armături corodate) din execuția blocului. Evident că nu se știa de ele și nu se alocaseră bani pentru remedierea acelor defecte.  Astfel in 15,02,2016, primarul Robu cere retragerea blocului de la finanțare pentru că sunt necesare lucrări de consolidare care nu au fost licitate. Justificarea era dispoziția de șantier emisă de proiectant că sunt necesare aceste lucrări (document cerere ADR1). Îm 19,05,2016 primarul Robu dă în judecată firma de execuție cerând instanței să oblige firma să execute lucrările prevăzute în dispoziția de șantier (acelea despre care tocmai el susținea că nu au fost licitate) și să plătească penalități uriașe pentru întârzierea execuției acelor lucrări (care nici măcar nu au fost licitate) (document pag1-6) Culmea este că pe baza unor susțineri mincinoase, așa cum practică de obicei, primăria reușește să inducă in eroare instanța și să câstige în prima instanță.


În recurs, firma câștigă acest proces”, scrie inginerul pe pagina sa de Facebook.

Cristian Palade  susține că ”acținea inițiată în instanța de primarul Robu a fost făcută cu rea-credință cu scopul de a crea prejudicii unei firme căzută în dizgrație. Astfel de acțiuni au scopul de a dovedi tututor celor care ar indrăzni să i se opună, că el nu are limite. Dacă ți se cere o sponsorizare, o șpagă sau o ilegalitate, te supui pentru că altfel oricum ieși mai scump. Din păcate Timișoara a devenit o piesă de teatru de păpuși în care primarul este păpușarul șef. Prin amenințări, santaj sau premierea generoasă a celor obedienți, primarul Robu a reușit să transforme orașul în propria-i moșie în care singura lege e voința lui. Minciuna și gargara ieftină reprezintă moneda forte a primarului, e neîntrecut la asta. În spatele imaginii de om corect pe care vrea s-o afișeze, stă de fapt un om lipsit de caracter care nu are noțiunea de bine și rău căruia nu-i pasă de consecințele acțiunilor sale”.

Vă reamintim faptul că firma Proiect C&A SRL a liberalului Cristian Palade, rudă prin alianță cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu la acel moment, a lucrat pentru Primăria Timişoara încă din noiembrie – decembrie 2012 în condiţiile în care contractul a fost semnat de abia în ianuarie 2013. Dovadă – în decembrie 2012, Consiliul Local Timişoara a aprobat mai multe proiecte de hotărâri prin care se stabileau indicatorii tehnico – economici pentru reabilitarea mai multor blocuri, la proiectant aparând firma care de abia anul următor a semnat contractul cu municipalitatea. Ulterior, Cristian Palade, a acuzat că a fost păcălit de colegii săi de partid şi a fost ameninţat chiar de primarul Nicolae Robu. Arhitectul a susţinut că după ce a văzut că este nevoit să execute lucrări ce treceau de 250.000 de euro în baza unui contract generic pentru 15.000 de euro în care nu erau trecute date precum numărul de lucrări sau de blocuri la care se vor face proiecte, a refuzat să mai semneze nişte devize, fiindu-i reziliat contractul. Palade a confirmat că a început să lucreze cu mult timp înainte să semneze contractul cu Primăria Timişoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.